Birecik'te bin 500 kişiye aşure ikram edildi

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde Kaymakamlık ve Müftülük tarafından Muharrem ayı münasebetiyle yaklaşık bin 500 kişiye aşure ikram edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Ulu Camii önündeki aşure dağıtım töreni öncesinde Ulu Camii Müezzin Kayyımı Mustafa Karayazgan Aşr-ı Şerif okudu.

Birecik Belediye Başkanı Av. Mehmet Faruk Pınarbaşı, Birecik İlçe Müftüsü Mekki Solmaz ve daire amirlerinin katıldığı programda Başkan Faruk Pınarbaşı, aşure tatlısının önemine dikkati çekerek, bu ikramın başta ülkemize ve tüm İslam âlemine bereket getirmesini diledi.

Birecik Müftüsü Mekki Solmaz ise bu tür paylaşımların vatandaşlar arasındaki sevgi ve kardeşliğe, birlik ve beraberliğe vesile olacağını, nasıl ki farklı tatları olan yiyeceklerin aşure tatlısında bambaşka harika bir tat oluşturduğu gibi bu ülkenin insanlarının, birlik ve beraberlik sevgi ve kardeşlik içerisinde muhteşem bir mozaik oluşturduğunu ve büyük bir milleti meydana getirdiğini söyledi. Müftü Solmaz daha sonra uzun bir dua yaparak aşure programının bundan böyle gelenek haline getirileceğini, her sene böyle programların ifa edilmesi gerektiğini, Birecik Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi'ye de ayrıca teşekkür ederek, aşure fikrinin bizzat kaymakamdan geldiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber