Büyükler, çocukları kadar kendilerine de oyuncak alıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuk deyince akla ilk gelen oyuncaklar, büyüklerin de vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Anne babalar çocukları kadar kendileri için de oyuncak satın alıyor.

Kaybolmaya yüz tutmuş topaç, fırıldak gibi geleneksel oyuncakları ahşap malzeme ve organik boya kullanarak üretmeye başlayan Neva Toys'un Genel Müdürü Sertaç Ercan satışlarının yüzde 40'ını büyüklere yaptıklarını söyledi. Ailelerin mağazalarına çoğu zaman çocukları için alışverişe geldiğini fakat kendileri için de oyuncak satın aldığını ifade eden Ercan, "En çok satış yaptığımız ürünlerin başında gençlerin son dönemde severek oynadığı Nevka Denge Oyunu geliyor. Daha sonra Tangram serimiz, Topaç ve fırıldak gibi oyuncaklar büyük rağbet görüyor. Talep nedeniyle büyükler için de yeni mekanik uçak ve araba serileri hazırlıyoruz" diye konuştu.

Türkiye oyuncak pazarının 1 milyar doları aştığı bilgisini veren Sertaç Ercan, büyüklere yönelik oyun pazarının ise hobi ve sanal oyunlar eklendiğinde 1.5 milyar dolara ulaştığını kaydediyor. İstatistiklere göre en fazla harcamayı bilinenin aksine çocuklar değil yetişkinlerin yaptığını anlatan Ercan, "Anne babalar çocuklarının yanı sıra kendisi için de oyuncak alıyor. Model araçların başı çektiği bu pazarda yarışmaya dönük strateji oyuncakları ve bilgisayar oyunları da öne çıkıyor. Firma olarak 100'e yakın ürün çeşidimiz içinde büyüklere yönelik de oyuncaklar üretmeye başladık. İlk defa piyasaya sürdüğümüz Nevka Denge Oyunu satışlarımızda en ön sırada yer alıyor. Anne babalar hem çocuklarına hem de ailecek oynayabilecekleri oyuncaklar satın alıyor. Topaç, fırıldak, Nasrettin Hoca, Keloğlan, Karagöz-Hacivat gibi sembollerin oyuncaklarını üreterek kaybolmuş değerlerimize yeniden hayat veriyoruz. Yılbaşı hediyesi olarak, ev süsü olarak yada çocuklarına organik oyuncak almak isteyenler ürünlerimize büyük ilgi gösteriyor" ifadelerini kullandı.

KELOĞLAN HE-MAN İLE SAVAŞACAK

Ahşaptan ürettiği doğal oyuncaklarla sektörde bir ilki gerçekleştirdiklerini anlatan Sertaç Ercan, Almanya ile başladıkları ihracatı Dubai, Irak, Azerbaycan ve Cezayir ile genişlettiklerini belirtiyor. Çocuğuna Nasrettin Hoca, Keloğlan fıkraları anlatan babanın oyuncakçıya uğrayınca sadece He-Man, Star Wars, Samuray kılıcı ve Barbie bebek bulabildiğini ifade eden Genel Müdür Ercan, "Oyuncak sektörü maalesef yerli kahramanlara duyarsız kalıyor. Yerel kahramanlarımızı küresel kahramanlara dönüştürmek için yola çıktık. Ucuz ve sağlıksız Uzakdoğu kökenli oyuncaklara karşı tüm dünyada bir tepki oluşuyor. Pek çok ülke kanserojen madde taşıdığı gerekçesiyle sağlıksız oyuncakları piyasadan toplatıyor. Aileler sağlıklı oyuncaklara yöneliyor. Türkiye oyuncak pazarı kişi başı 150 dolarlık oyuncak tüketimi ile 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı. Doğal ve ahşap oyuncaklar ise henüz pazarda yüzde 5'lik bir paya sahip. Geleneksel oyuncakların doğallığını hiç bozmadan günümüz modern çağın çocuklarının seveceği yeni yorumlarla yeniden oyuncakları üretmeye başladık. Topaç, Fırıldak, Kirpi, Çekçek, Paytak Ördek, Çak çak gibi oyuncakların yanı sıra zeka geliştirici denge oyunu, zeka testi, tetris, akıllı küpler, abaküs, tangram, bovling ve parça bloklarla yeni nesil oyuncakları da ahşaptan ürettik. Son serimizle birlikte tarihi figürlere yer vererek Nasrettin Hoca, Keloğlan, Karagöz-Hacivat gibi nostaljik karakterlere yoğunlaştık. Bu seriye 20 civarında tarihi ve yakın dönemden karakterleri ekleyeceğiz. Neva Toys olarak 2012 sonunda 2 milyon dolarlık bir ciroya ulaşmayı hedefliyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber