Burç Anaokulu'nda ilk yardım eğitimi

Özel Burç Çukurova Anaokulu'nda öğretmen ve velilere ilk yardım eğitim semineri verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye Kızılay Derneği Adana Şube Müdürü Meltem Küçükgül ve deprem eğitmeni Emine Şahin konuşmacı olarak katıldı. Aynı zamanda da ilk yardım eğitmeni olan Küçükgül, ilk yardımın; koruma, bildirme ve kurtarma olarak özetlenen üç önemli aşaması hakkında bilgi verdi. Küçükgül, ?Eğitimli bir ilk yardımcı, insan vücudu ile ilgili temel bilgilere sahip olmalı. Önce kendi güvenliğini sağlamalı ve çevredeki kişileri iyi organize edebilmeli. Pratik olmalı, eldeki olanakları iyi değerlendirmeli. Hızlı olmalı ve iyi düzeyde iletişim kabiliyeti olmalı.? dedi.

İlk yardım yapılması gereken durumlar hakkında da açıklamalarda bulunan Küçükgül, solunum yolu tıkanıklığı, kanamalar, turnike uygulaması koma, bayılma, kalp krizi, kan şekeri düşüklüğü, havale, sara krizi, yaralanmalar, trafik kazaları, zehirlenmeler, arı sokmaları, kedi-köpek ısırmaları gibi durumlarda nasıl bir ilk yardımda bulunacağını da anlattı.

Deprem eğitmeni Emine Şahin de, turnike uygulaması, vücuttaki nabız ve bası noktaları, hasta veya yaralıda tam tıkanıklık olayında nasıl müdahale edilmesi gibi konu başlıklarında sunumda bulundu.

Türkiye Kızılay Derneği Adana Şube Müdürü Meltem Küçükgül ve Emine Şahin, kendilerine yöneltilen soruları da yanıtladı. Seminerin ardından, katılımcılara Türkiye Kızılay Derneği'nce hazırlanan ?Katılım Belgesi' Okul Aile Birliği Başkanı Aysel Vural tarafından verildi.

Özel Burç Çukurova Anaokulu Müdürü Ramazan Başol, ?İlk yardım ile ilgili kulaktan dolma yanlış bilgilerin önüne geçmek amaçlı okul personellerimizi, veli ve öğretmenlerimizi bilinçlendirmek istedik. Acil durumlarda nasıl davranmak gerektiği bilmek ve doğru ilk yardımda bulunabilmek gerekiyor. Bu gibi uygulamalarda bilgili ve bilinçli davranmak lazım. Bu konuda bize yardımlarından ve desteklerinden dolayı Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı'ya teşekkür ediyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber