Aegee İzmir temsilcileri Ödemiş'te toplandı

Ödemiş Belediyesi, Avrupa Öğrencileri Forumu Topluluğu (AEGEE-İzmir) öğrencilerini ağırladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekonomik ve politik bakımdan bağımsız, uluslararası bir gençlik örgütü olarak, Nisan 1985 yılında Paris'te bir grup öğrenci tarafından kurulan AEGEE'nin İzmir temsilcileri Ödemiş Belediyesi'nin ev sahipliğinde hafta sonunu Ödemiş'te geçirdi.

Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Celal Bayar Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi olmak üzere altı üniversiteden 30 öğrencinin katılımıyla düzenlenen eğitim semineri, Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nde yapıldı. Eğitimde, Sivil Toplum Kuruluşları Bilinci, Aktif Katılımcılık, Fon Bulma, Kriz Yönetimi, Çatışma Yönetimi, Proje Yönetimi konularında dersler verildi. Eğitimde verilen dersler sonrasında simülasyonlar, takım olma ve zaman yönetimini sağlama oyunları ile daha sağlıklı bir bilgilendirme yapıldı.

Öğrencilerle Yıldız Kent Müzesi'nde bir araya gelen Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, ?Farklı kültür, anlayış ve bakış açılarına sahip bireylerin birbirlerini tanımaları, önyargıların kaldırılması, karşılıklı güven, anlayış ve işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunduğumuz için belediye olarak mutluyuz. AEGEE'nin ülkemizde barış, istikrar, aktif vatandaşlık ve kültürel değişim ilkelerini biz de benimsiyor ve daha ileri boyutlara taşınması gerektiğine inanıyoruz? dedi.

AEGEE- İzmir Başkanı Ziya Can Yeşil ise, ?İki yıl önce de Ödemiş Belediyesi'nin ev sahipliğinde toplantımızı burada yapmıştık. Katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Ödemiş ve çevresinin tarihi dokusu görüşmeye değer ender yerlerden biri. Yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen toplantılarda Ödemiş ve çevresinden bahsederek, bölgenin tanıtımı konusunda katkı sağlamaya çalışıyoruz? diye konuştu.

Öğrenciler eğitim sonrasında Ödemiş merkez, Birgi ve Gölcük beldelerini gezerek, bölgenin tarihi ve turistik yeleri hakkında bilgi sahibi oldular.

240'dan fazla kentte örgütlendiği bildirilen AEGEE'nin Türkiye'de de 16 şubesiyle faaliyet gösterdiği ve üye sayısının 13 bine ulaştığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber