7 yıl sonra aydınlatılan cinayetin zanlıları birbirini suçladı

Yalova'da öldürüldükten 7 yıl sonra kemikleri bulunarak aydınlatılan Fatih Geçer cinayetinin ilk duruşması başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçer'i tasarlayarak öldürmekle suçlanan 2 sanığın iddaaları kan dondurdu. Erkut A. ve Hüseyin D. suçlarını kabul etti ancak birbirlerini suçladı.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, Fatih Geçer'i öldürdükleri iddia edilen tutuklu sanıklar Erkut A. (33) ve Hüseyin D. (27) hazır bulundu. Fatih Geçer'in annesi Şengül ve Babası Fethi Geçer davaya müşteki olarak katıldı. Sanık Erkut A. duruşmada verdiği ifadede Fatih Geçer ile çocukluk arkadaşı olduklarını belirterek, "Ölen Fatih Geçer ile çocukluğumuz beraber geçmiştir. Kendisi ile iyi ilişkiler içerisindeydik, birbirimizin işlerine çok yardımcı olurduk. Eski eşim Tuba G. ile ölen Fatih Geçer arasında ilişki olduğuna yönelik dedikoduları da kabul etmiyorum. İkisi arasında herhangi bir ilişki yoktur. Tuba G.'nin bu hususla ilgili dinlenmesini talep ediyorum.? dedi.

Olayın 30 Ağustos 2005'te gerçekleştiğini dile getiren Erkut A., diğer sanık Hüseyin D. ve öldürülen Fatih Geçer ile birlikte kendisinin kullandığı araç ile Safran köyüne gittiklerini belirtti. Safran'a para vermek için gittiklerini kaydeden Erkut A, şunları söyledi: "Safran köyüne kahveye geldim, parayı ben vereceğim kişi iki kahveye baktığımızda yoktu. Bulunduğu mandıraya bakmak üzere çıktık. Mandıraya gelmeden önce atış poligonu yolunda mandıraya bir kilometre kala Fatih aşırı derecede alkollü olduğu için midesi bulandı. İnmek istediğini söyledi. Araçta bulunan Hüseyin D'de beraber aşağı indiler. Ben yola devam ettim, parayı götürüp geleyim dedim, mandırasına gittiğimde Orhan Ağabey yoktu. Geri döndüğümde Fatih ile Hüseyin bıraktığım yerde değildiler. Hava kararmıştı, 10 dakika kadar bekledim. Bu arada seslendim, korna çaldım, kimse cevap vermedi. Ben de yolun aşağısına soluna doğru yürümeye başladım. Kendilerinin seslerini duydum. Aralarında tartışıyorlardı, kendilerini net göremiyordum, çok karanlıktı. Sesleri ile birlikte karaltı hissettim. Bana 15-20 metre mesafedeydiler. Sonra bir el silah sesi duydum. Yanlarına vardığımda Fatih yere yığılmış haldeydi?

Hüseyin D'nin daha sonra kendine doğru silah tuttuğunu kaydeden Erkut A, "Neden böyle yaptın diye kendisine sorduğumda köydeki dedikodulardan ve kendisini kullanmak istediğinden, kendisinden para talep ettiğinden, ciddi derecede köye yayma konusunda tehdit ettiğinden dolayı, öldürdüğünü söyledi."

Sanık Erkut A'ya Mahkeme Heyeti Başkanı Bekir Akkale polise verdiği ifade ile çeliştiğini belirterek bazı soruları yeniden sordu. Sanık Erkut A, mahkemede verdiği beyanları tekrarladı. Sanık Hüseyin D. ise Erkut A.'ın ifadelerinin tamamen yalan olduğunu ileri sürdü. Olay günü Erkut A'nın kullandığı arabaya bindiğini kaydeden Hüseyin D, "Erkut, Fatih ile aralarındaki anlaşmazlıklardan bahsetti. Tam olarak aralarındaki sorunu şu anda hatırlamıyorum ama para konularından bahsetti, eski eşiyle ilgili Fatih'den bahsetmedi. Ancak ben o konudaki dedikoduları duymuştum. Ancak doğru mu yalan mı bilmiyorum. Kendisi bana Fatih'i bulacağını, Fatih ile aralarındaki meseleyi halledeceğini söyledi." dedi.

"SADECE HAVAYA ATEŞ ETMEK İSTİYORDUM"

Olayın gerçekleşme şeklini anlatan Hüseyin D, şunları kaydetti: "Erkut A. yürümemizi söyledi, mandıranın aşağıda olduğunu, orada kadınların da olduğunu söyledi. Yaklaşık aşağıya doğru 200-300 metre ilerledik, yerler çamurluydu, daha sonra belirli bir noktada durduk. Fatih Geçer tuvaletinin geldiğini söyledi ve 100 metre yakınımızda bulunan bir ağacın oraya gitti. Ben Erkut'a bir an önce dönmemizi söyledim, sonuçta Fatih ile aynı yerde bulunmak yüz yüze gelmek istemiyordum. 5 dakika sonra Fatih yanımıza geldi. Fatih bana ?bu sefer dediğimi yapacağım' dedi. Daha soma Erkut araya girdi, sakinleştirme babında onu çöktürdü. O sırada ben arkalarındaydım, tekrar Fatih'in ayağı kalkma gibi bir hamlesi oldu. O esnada yine aynı şeyin olacağından tedirgin olduğum için ve yine yaşayacağım için silahı elime almıştım. Sadece havaya ateş etmek istiyordum, gayem buydu. Silah Erkut'un bana verdiği silahtı. O anda bana yumruk atma hamlesine geçti ben de tetiği çekerek kafasının arka kısmından vurdum. Bir el ateş ettim."

Sanık Hüseyin D., polise verdiği ifadeyi de doğruladığını belirterek, ?Beyanımda belirttiğim "ben eşcinselim" şeklindeki beyanım dışındakiler doğrudur, ancak ben eşcinselim şeklindeki beyanımı kabul etmiyorum, ben eşcinsel değilim demiştim, tutanağa yanlış geçmiş." ifadelerini kullandı.

Hüseyin D, 2006 yılında gerçekleşen anne-oğul cinayetiyle ilgili ise "Sanık Erkut benim Fatih'i öldürdüğümü bildiği için 2006 yılında gerçekleşen Sinan Yiğit'in ve annesinin öldürülmesi olayına beni bilerek götürmüştür. Olayın üzerime kalması için bizzat uğraşmıştır. Kendisi bu konuda beni de tehdit etmiştir." diye konuştu.

CİNAYET 6 YIL SONRA AYDINLATILDI

Yalova'da 24 Ocak 2006 tarihinde işlenen Naciye Yiğit ve oğlu Sinan Yiğit cinayetleri 6 yıl sonra aydınlatılmış, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayetin zanlıları olarak Erkut A. ve Hüseyin D'yi yakalamıştı.

Zanlıların emniyetteki ifadeleri sonrasında 2005 yılının ağustos ayından bu yana kayıp olan Fatih Geçer'i de öldürdükleri ortaya çıkarılmıştı. Paşaköy'deki boş bir arazide bulunan kemiklerin Adli Tıp Kurumu'nda incelenmesi sonucu, kemiklerin Fatih Geçer'e ait olduğu belirlenmiş ve Geçer'in cenazesi ölümünden 7 yıl sonra 4 Kasım 2012'de toprağa verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber