2012 yılında Adıyaman'a yapılan sağlık hizmetleri

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, 2012 yılında yapılan sağlık hizmetleriyle ilgili açıklamada bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2012 yılında sağlık yönetiminde yapısal değişimin yaşandığı ve taşra teşkilatlarının tamamen yenilendiğini kaydeden Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, birinci basamak sağlık hizmetlerinin sevk ve idaresinin Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin ise Kamu Hastaneler Birliği'ne verildiğini söyledi.

Mehmet Emin Taş açıklamasında, "İldeki bu iki bağlı kuruluşun koordinasyonu, sağlık politikalarının ilde takibi, izleme ve değerlendirme faaliyetlerinin yanı sıra 112 Acil Sağlık Hizmetleri de Sağlık Müdürlüğü'nün görev alanına alındı. Eczaneler, özel sağlık kuruluşları da Sağlık Müdürlüğü'nün denetimi kapsamına alındı. Adıyaman'da Halk Sağlığı Müdürlüğü ve gerekse Kamu Hastaneler Birliği kuruluş aşamalarını tamamlayıp fiili olarak hizmet vermeye başladılar. Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı toplum sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezleri, verem savaş dispanseri, KETEM gibi birimlerle birlikte E-2 ve E-3 tipi hastaneler bulunmaktadır. Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı, il merkezi ve ilçelerde toplam 6 hastane ve 1 adet ağız diş sağlığı merkezi bulunmaktadır. Ayrıca Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi de ortak kullanım protokolü gereği Kamu Hastaneler Birliği kapsamında sevk ve idare edilmektedir. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği yapısında genel sekreterin yanı sıra; İdari Hizmetler, Mali Hizmetler ve Tıbbi Hizmetler Başkanlıkları kuruldu. Hastanelerde de hastane yönetiminin yanı sıra; Başhekim, İdari Mali İşler Müdürü ve Sağlık Bakım Hizmetleri müdürleri atandı. Yeni idari yapı ile hastanelerimiz hizmetlerine devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Yatırımların hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Taş, şunları dile getirdi: "2012 yılında sağlık yatırımlarımız hız kesmeden devam etti. Yeni Besni Devlet Hastane binamız bitirilerek hizmete girdi. Kahta ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi ile Aile Sağlığı Merkezimiz yeni binasında hizmet vermeye başladılar. Atakent Aile Sağlığı Merkezi, Kahta 4 nolu ve Gölbaşı 2 nolu Aile Sağlığı merkezleri bitme aşamasına getirildi. Gerger 25 yataklı ilçe hastanesi geçici kabul aşamasına getirildi. İl merkezinde 400 yataklı eğitim araştırma hastanesi inşaatımız hızla devam etmekte, 60 ünitelik ağız diş sağlığı merkezimizin inşaatı da tamamlanmak üzeredir. İlimizde koruyucu sağlık hizmetleri yanı sıra tedavi edici sağlık hizmetleri ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Sağlık Bakanlığı politikaları doğrultusunda kaliteli bir şekilde verilmeye çalışıldı. 2013 yılında da kaliteden ödün vermeden hasta memnuniyetini gözeterek çalışan güvenliğini de gözardı etmeden nitelikli bir sağlık hizmet sunumu için bütün gayretimizi göstereceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber