Öğretim üyeleri düşe kalka kayak yaptı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Peyami Battal ve öğretim üyelerinin kayak merakı, karla kaplı zeminde ilginç görüntülere sahne oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal ve bazı öğretim üyeleri, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Selçuk'tan kayak dersi almak için kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Kurubaş mevkisine gitti.

Araçların içerisinde kayak kıyafetlerini giyen Battal ve beraberindekiler, daha sonra öğretim üyesi Selçuk'tan kayak yaparken dikkat etmeleri gereken kurallarla ilgili bilgi aldı.

Karla kaplı pistte kayak takımları ile ayakta durmakta güçlük çeken öğretim üyelerinin kayma hevesi ilginç görüntüleri de beraberinde getirdi.

Kaymaya çalıştıkları süre içinde defalarca yere düşmekten kurtulamayan öğretim üyeleri, zaman zaman basın mensuplarından ve öğrencilerden yardım aldı.

Prof. Dr. Battal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Van'ın, kayak sporu için son derece elverişli pistlere sahip olduğunu belirterek, kentte kayak sporuna olan ilgiyi artırmak için kendilerinin de çaba içinde olduğunu söyledi.

Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Merkezi'nde yeterli kar kalınlığı oluşmadığı için Kurubaş mevkisine geldiklerini vurgulayan Battal, "Kayak yapmayı yavaş yavaş öğreniyoruz. Üniversitemiz bünyesine alacağımız kayak takımları ile personelimizi, öğrencilerimizi ve kentte bu işe ilgi duyan herkesi kaymaya davet edeceğiz" dedi.

Battal, bazı öğretim üyelerinin ilk kez kaydıkları için bazı küçük kazalar atlattığına değinerek, "Benim ön çalışmam olduğu için bugün dikkat ederseniz düşmedim. Fakat diğer arkadaşlar yeni öğreniyor ve düşmeleri gayet doğal" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber