Vali Aksoy: Öğrenciler ve öğretmenler kurtarılıyor

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Salıpazarı ilçesine bağlı Konakören köyünde mahsur kalan öğrenci ve öğretmenlere ulaşılarak kurtarma çalışmalarının başladığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2013 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Aksoy: Öğrenciler ve öğretmenler kurtarılıyor

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Salıpazarı ilçesine bağlı Konakören köyünde mahsur kalan öğrenci ve öğretmenlere ulaşılarak kurtarma çalışmalarının başladığını söyledi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Salıpazarı ilçesine bağlı Konakören köyünde dün sabah saatlerinden bu zamana kadar kötü hava şartlarından dolayı mahsur kalan 16 öğrenci ve 12 öğretmenle ilgili makamında açıklamalarda bulundu. Samsun'da özellikle yüksek kesimlerde yoğun kar yağışından dolayı taşımalı eğitimde bazı aksaklıklar yaşandığını söyleyen Vali Hüseyin Aksoy, “Öğrencilerimizin evlerine taşınma süreci içerisinde yollardaki kar nedeniyle bazı sorunlar yaşandı. Bu sorunların çözümü noktasında İl Özel İdaresi ve İl Acil Afet Müdürlülüklerimizin araçları ile çalışmalar başlatıldı. Özellikle Salıpazarı ilçesi Konakören köyünde öğrenci ve öğretmenlerin kar nedeniyle ulaşım sorunları yaşamaları üzerine ekiplerimiz gece 01.00'de köy ulaşmışlardır. Kar yağışının devam etmesi üzerine yolda sorunlar yaşanabileceği düşünülmesi üzerine öğretmen ve öğrencilerimizin geceyi okulda geçirmeleri konusunda bir fikir birlikteliği oldu. Ekiplerimizin götürdüğü kumanyalarla birlikte güvenli bir şekilde geceyi okulda geçirmeleri sağlanmıştır” dedi.

Kurtarma çalışmalarının bu sabah saatlerinde tekrar başladığını söyleyen Vali Aksoy, “Bugün sabahtan itibaren kapanan yolların açılması yönünde ekiplerimiz yine çalışmalarını yürütmüştür. İl Acil Afet Müdürlüğümüze ait arazi tipi araçlar ve Samsun Offroad Kulübü gönüllülerinin araçlarıyla okula ulaşılmıştır. Şu anda öğretmen ve öğrencilerimizin ilçe merkezine getirilmeleri süreci başlamıştır. Şu anda ilk aşamada 16 öğrenci ve 4 bayan öğretmen ilçeye doğru seyir halindeler. İlçeden bu araçlar tekrar köye giderek, geride kalanları alacaklar” diye konuştu.

Ayrıca Salıpazarı ilçesine bağlı Karayonca köyünde 15 öğrencinin daha hava muhalefeti nedeniyle mahsur kaldığını belirten Vali Aksoy, öğrencilerin köy halkı tarafından bir evde güvenle tutulduğunu söyledi. Vali Aksoy, “Öğrencilerimizin okuldaki eğitimden köylerine dönerken yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldıkları bir diğer yer ise Karayonca köyüdür. 15 öğrencimiz bir evde güvenli bir şekilde kalmaktadırlar. Özellikle Tarlan İlköğretim Okulu'nda okuyan, Gökçebaşı ve Karayonca köyünde oturan öğrenciler dönüş istikametinde bir vatandaşlarımızın evinde kalmaktadırlar. Herhangi bir sorunlar söz konusu değildir. Yolların açılmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bütün birimler görev alanına gitmişlerdir” şeklinde konuştu.

Samsun'un yüksek kesimlerinde kar kalınlığını 1,5 metreye ulaştığını söyleyen Vali Hüseyin Aksoy, il genelinde 70'e yakın köy yolunun ulaşıma kapandığını ve açma çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Bazı okullarda sorun olmaması için eğitime ara verildiğini kaydeden Vali Aksoy, şöyle devam etti: “Bazı okullarımızda sorun olmaması için eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Özellikle Ayvacık ve Salıpazarı'nda okullarımız 2 gün tatil edilmiştir. Tekkeköy'de 5 okul, Terme'de 6 Okul, Canik ilçemizde ise 25 okulumuzda kısmi olarak tatil yapılmıştır. Şu anda hayati anlamda öğrenci, öğretmen ve vatandaşlarımızın sağlıkla ilgili bir olumsuzlukları yoktur.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber