Birand, son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ocak 2013 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden gazeteci yazar Mehmet Ali Birand'ın (72) cenazesi, Anadolu Hisarı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.


Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden usta gazeteci Mehmet Ali Birand bugün düzenlenen cenaze törenin ardından defbedilmek üzere Anadolu Hisarı'ndaki aile kabristanlığına götürüldü.


Önceki akşam kaybettiğimiz duayen gazeteci Mehmet Ali Birand, son yolculuğuna uğurlanıyor. Birand için ilk tören yıllarca görev yaptığı Doğan Tv Center'ın önünde yapıldı. Oğlu Umur Birand, babasının naaşının başında sözlerini tamamlayamadı, sözleri boğazında düğümlendi ve ''Babamı kaybettim'' diyerek gözyaşı döktü. Birand için şu saatlerde Teşvikiye Camii'nde tören düzenleniyor. Törene Cumhurbaşkanı Gül de katılıyor.


Birand'ın naaşı Haber Grup Başkanı olarak görev yaptığı Kanal D'nin önüne getirildi. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan başta olmak üzere yakınları ve çalışma arkadaşları gözyaşlarıyla usta haberciyi uğurluyor.


Defin işlemleri sürüyor...

Tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybeden ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand'ın cenazesi defin işlemleri için Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi'ne getirildi.

Birand'ın cenazesinin alınması sırasında oğlu Umur ile eşi Cemre Birand da yer aldı. Hastanede tamamlanan işlemlerin ardından Birand, cenaze aracına konularak hastaneden çıkarıldı. Cenazenin Zincirlikuyu'ya götürülmesine çok sayıda polis ekibi de eşlik etti.

Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi'ne götürülen cenaze, defin işlemleri için hazırlanıyor. İşlemlerin ardından Birand'ın cenazesi tören için Bağcılar'daki Doğan Medya Center'a götürülecek.


Ölümüyle tüm Türkiye'yi yasa boğan duayen gazeteci Mehmet Ali Birand için ilk tören uzun yıllardır görev yaptığı Doğan Tv Center'da saat 10.00'da gerçekleşecek. Kanal D'den yapılan açıklamada, 'Kanal D Haber Grup Başkanı ve Ana Haber anchormenimiz, duayen gazeteci, sevgili Mehmet Ali Birand'ın aramızdan ayrılmasının üzüntüsü içindeyiz.

İşine ve sevdiklerine olan tutkusunu, hayatı dolu dolu yaşamasını her zaman örnek aldığımız, Türkiye'nin en önemli televizyon habercilerini yetiştiren Mehmet Ali Birand, hepimizin arkadaşı, sevgi ve saygı duyduğu bir büyüğüydü. Mehmet Ali Birand'ı, saat 10.00'da, uzun yıllardır çalıştığı Doğan TV Center'da yapacağımız törenle uğurlayacağız. Türk medya dünyasının başı sağ olsun' denildi.

BİRAND'ın naaşı daha sonra Teşvikiye Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Anadoluhisarı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.


*Mehmet Ali Birand için kim ne dedi?


25 YILDIR TANIYORDUM

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Doğan Medya Center tarafından düzenlenen Fresh Mesh 2013 toplantısına katıldı. Bağış, Birand'ın fotoğrafı önünde konuştu: Yaklaşık 25 yıldır tanıyordum. Birlikte çalıştığım bir insandı. Nur içinde yatsın. Bu ülkeye çok önemli katkılarda bulundu. Keşke hepimiz onun kadar bu ülkeye katkı vererek, onun kadar insanlar üzerinde etki bırakarak gitsek.

Son isteği 'akşama balık hazırla'

BİRAND'ın Anadolu Hisarı'ndaki evi dün taziyeye gelenlerin akınına uğradı. Bir ara evlerinin önüne çıkan Cemre Birand, 'Mehmet Ali büyük bir şovmendi. Bu da herhalde onun görebileceği en güzel şovlardan biri oldu. Hepiniz ona büyük bir şevk verdiniz. Hepinize candan teşekkür ediyoruz. Yarın da merasimimize gelirseniz çok memnun oluruz' diye konuştu.

RUTİN bir işlem için hastaneye girdiğini belirten Cemre Birand, 'Pankreas kanserinden ölmedi, hayat boyu korktuğu kalp krizinden öldü. Bu da belki daha iyi oldu, kim bilir' dedi. Eşinin son sözünün 'Hastaneye niye geliyorsunuz, işiniz gücünüz yok mu, ne işiniz var?' dediğini aktaran Birand, 'Bir gün evvel de 'akşama balık hazırla' dedi. Bu kadar rutin bir günümüzdü' dedi.

Onu hayatta tutan torunuydu

BASIN açıklamasına, kucağında oğluyla birlikte katılan Umur Birand ise, 'Babam pankreas kanseri olduğundan beri onu hayatta tutan torunuydu. Can Dündar'la yapacağımız kendi belgeseli, hepsi oğlum içindi. Babamın yerini hiçbir şey dolduramayacak, hiç kimse de dolduramayacak' diye konuştu.

AĞABEYİ Ural Birand, 'Bir kere çok inandığım bir şey var ki çok çok genç gitti. Çok daha güzel günler yaşayacaktı. Bir deprem oldu. Bunun artçılarını bekliyorum. Çok güzel şeyler yaptı.

DOĞAN Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan da taziye ziyareti sonrası yaptığı açıklamada Birand'ın çalışanı olmasının yanı sıra dostu olduğunu da söyledi. Birand'ın duyduklarını değil, gördüklerini yazan bir gazeteci olduğunu belirten Doğan, 'İçim yanıyor' dedi.

Başbakan'dan taziye telefonu

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden gazeteci Mehmet Ali Birand'ın eşi Cemre Birand ve oğlu Umur Birand'ı telefonla arayarak taziyelerini iletti. Erdoğan'ın görüşmede Birand'ın ailesine, yakınlarına ve medya camiasına sabır ve metanet dileğinde bulunduğu belirtildi Başbakan Erdoğan'ın gazetecinin cenaze törenine hükümeti temsilen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı, AK Parti'yi temsilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i göndereceği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber