İntihar eden genel sekreter onuruna düşkünmüş

Haber Giriş : 14 Kasım 2005 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) yolsuzluk, evrakta sahtecilik ve suç işlemek amacıyla çete kurmak iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında 11 Temmuz'dan bu yana tutuklu yargılanan Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı, cezaevinde intihar etti. 4 aydır cezaevinde olan Arpalı, 14 Ekim günü tutuklanan Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın'la aynı koğuşta kalıyordu. Arpalı ve Aşkın dışında ikisi uzman çavuş ve biri polis olamak üzere 3 kişinin daha kaldığı koğuş 'memurlar koğuşu' olarak biliniyor.

Rektör Aşkın şüphelendi

Van Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan, VATAN'a yaptığı açıklamada Arpalı'nın intiharını şöyle anlattı: "Koğuşta tuvalet, banyo ve çamaşırhanenin içice olduğu bir bölüm var. Çamaşır yıkama bahanesiyle oraya gitmiş. Kapıyı kilitleyip kendini asmış. Yarım saat geçince Rektör Bey kuşkulanmış ve tutuklu polis memuru arkadaştan bakmasını rica etmiş. Polis memuru ön kapı kilitli olduğu için arka taraftaki kapıdan girmiş. Arpalı'nın kendini astığını görmüş."

Yüzüncü Yıl Üniversitesi olayın ardından yaptığı basın açklamasında "Acımız çok büyük. Arpalı üniversitenin 20 yıllık enıekçisiydi. Onurlu bir kişiydi. Kimi yetkililerin istifa yoluyla onur korumayı hiçbir zaman yeğlemediği ülkemizde, onurunu korumak için ölümü seçen biri olarak anılacaktır" denildi.

Onuruna çok düşkündü

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Fuat Doğu: Çok üzüldüm ama şaşırdım diyemem. Çünkü Enver onuruna son derece düşkün, adalete güvenen bir Karadeniz insanıydı. Hapishanede yaptığımız görüşmelerde sarsılmış, üzgün ve moralinin bozuk olduğunu gördüm. "Şimdiye kadar bir kişiyi bile üzmedim. Ben onurumla yaşayan bir insanım. Hiçbir suistimalde bulunmadım, en ufak bir hata yapmadım. Bu pislik nasıl temizlenecek? Bana yapılan suçlamaları, iddiaları çocuklarıma, aileme, topluma nasıl izah ederim. Yapılanları kaldıramıyorum" diyordu. 4 aydır hapishanede ve daha mahkeme günü belli değil. Anladığım kadarıyla başına gelenleri protesto etti.

Rektör Aşkın yoğun bakımda

Enver Arpalı ile aynı koğuşu paylaşan Rektör Yücel Aşkın, intihar olayı sonrasında rahatsızlandı. Ambulansla Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Aşkın, tedavi altına alındı. Başhekim Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, Rektör Aşkın'ın, kalp spazmını izleyen ileti bozukluğu ve pankreatik şüphesiyle yoğun bakımda tedavi altına alındığını belirterek, "Maalesef hayati tehlikesi var, umarım tedavi iyi netice verir" dedi.

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber