Manisa'da öğretmenler topluca sigara bıkraktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2005 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki Ahmet Altan Anadolu Lisesi'ndeki öğretmenler, topluca sigara bıraktı. Okulda görev yapan 26 öğretmenden 21'inin, öğrencilere sigaranın zararlarını daha iyi anlatabilmek için sigarayı bıraktığı bildirildi.

Okul Müdürü Mehmet Kayacık, "Toplu halde sigarayı bırakmaktaki amacımız öğrencilerimize örnek olarak, sağlıklı bir toplum oluşturabilmek.

Öğrencilerimizin sağlıklı olmaları, sağlıklı bir toplumun temelini atmak demektir. Sigaranın zararlarını anlatmak yerine onlara örnek olarak sigara içmemek en iyi öğretim yoludur. Öğrenci yaparak ve yaşayarak daha iyi öğrenir. Biz öğrencimize sigara içmeyin, zararlıdır der, kendimiz içersek yaptığımız uygulama yanlış olur. Ama sigarayı zararlarından dolayı bıraktık ve içmiyoruz diye anlatırsak öğrencilerimiz daha iyi anlar. Yaptığımız davranış da inandırıcı olur. Öğretmenlerimiz zaten öğrencilerin görebileceği yerlerde sigara içmiyorlar. Kurul toplantısında sigara bırakma önerisi geldi. Arkadaşlarımızın 21'i buna uyarak sigarayı bıraktı. Geriye kalan 5 arkadaşımız da en kısa zamanda sigarayı bırakma yoluna gidecek. Zaten okulda rahat sigara içemiyorlar. Sağlıklı ve dinamik bir toplum istiyorsak, önce biz özverili davranarak örnek olacağız. Örencilerimizi zorlamadan sağlıklı olmanın yararlarını örneklerle anlatarak, onların kurallara uymalarını sağlayacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber