Bütçe görüşmelerinde '2B arazileri' tartışması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2005 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Manisa Milletvekili Gürol Ergin, 2B arazileriyle ilgili, "Bu araziler, gerçekten Türk köylüsüne, Türk çiftçisine verilmek isteniyorsa, CHP olarak en büyük desteği vereceğiz" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 2006 bütçesinin görüşülmesi sırasında konuşan Ergin, orman vasfını yitirmiş arazilerin satılmasına karşı olduklarını vurgulayarak, "Bu araziler, gerçekten Türk köylüsüne, Türk çiftçisine verilmek isteniyorsa, CHP olarak en büyük desteği vereceğiz. Asla bu arazilerin satılması için değil, ülkemizin en fakir kesimini oluşturan köylüye, çiftçiye verilmesi amacıyla. Bu arazilerin satılmasında art niyet ararız" diye konuştu.

Ergin, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin, orman arazilerinin kadastro çalışmalarının tamamlanmasına yönelik vaatlerinin yerine getirilmediğini savunarak, "Erbakan'ın ekolünden mi geliyorsunuz bilmiyorum ama çok iddialı, abartılı ve çok büyük konuşuyorsunuz" dedi.

Pepe'nin, kadastro çalışmalarının yüzde 93 oranında gerçekleştiğini söylemesi üzerine ise Ergin, "Büyük ikramiyeyi tek numarayla kaybettiniz, amorti kazandınız. Helalı hoş olsun" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya, "2B arazilerinin, İstanbul'un en büyük mülkiyet sorunu olduğunu" söyledi. 2B arazilerini işgal edenlerden devletin vergi alamadığını belirten Büyükkaya, "Birileri, buraları bedava kullanıyor" dedi.

2B arazileriyle ilgili düzenlemelerin ilk aşamada sadece İstanbul içinde yapılacağına dikkati çeken Büyükkaya, "En fazla İstanbul'u ilgilendiren bir sorun. Gözümüzü kapatmakla çözemeyiz. Burada neyi verip neyi aldığımızı görürsek daha iyi olur. Siyasi malzeme ötesinde ortak hareket etmeliyiz. Bu arazilerin çözümü, ancak buraları sahiplendirmekle mümkün" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber