68 günlük evlilik ardından gelen drama, Gül'ün affı merhem oldu

İzmir'de market işletmecisi 36 yaşındaki Devrim As, 68 gün evli kalıp boşanma kararı aldığı eşinin yakınlarının kendisini dövmesi üzerine öfkesine hakim olamayıp, kayınvalidesini tabancayla yaraladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Şubat 2013 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
68 günlük evlilik ardından gelen drama, Gül'ün affı merhem oldu

İzmir'de market işletmecisi 36 yaşındaki Devrim As, 68 gün evli kalıp boşanma kararı aldığı eşinin yakınlarının kendisini dövmesi üzerine öfkesine hakim olamayıp, kayınvalidesini tabancayla yaraladı. 3 yıl cezaevinde yatıp tahliye olan As, kuzenini kaybettiği trafik kazasında yaralanıp göğüsten aşağısı felç kaldı. Yargıtay'ın yaralama suçundan olan cezasını onamasıyla yaklaşık 6 ay daha felçli haliyle cezaevinde yatması gereken As'ı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül affetti. As, "İlk hayalim gerçek oldu. Bundan sonraki hayalim ise yürüyebilmek" dedi.

Devrim As, 2003 yılında mutluluk hayalleri kurarak evlendi. Ancak evliliğinin istediği gibi gitmemesi üzerine, 68 gün sonra eşinden ayrılma kararı aldı. İddiaya göre bunu kabullenemeyen eşinin yakınları, Devris As'ı hastanelik edinceye kadar dövdü. Öfkesine hakim olamayan Devrim As da kayınvalidesini tabancayla yaraladı. Tutuklanan As, cezaevine konuldu.

TAHLİYE EDİLDİ, YATALAK KALDI

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıp 7 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Devrim As, hakkındaki karar Yargıtay tarafından usul yönünden bozulunca, ikinci yargılama sırasında 3 yıl yattığı cezaevinden tahliye edildi. Market işletmeciliğine devam eden As, 2009 yılının Eylül ayında Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda, kullandığı motosikletle bariyerlere çarpınca kendisi ağır yaralandı, arkasında oturan kuzeni Birol Özener ise öldü. Aylarca hastanenin yoğun bakım ünitesinde kalan Devrim As, yaşama tutundu, ancak göğsünden aşağısı felç kaldığı için de yatalak oldu.

YARGITAY KARARIYLA ŞOKE OLDU

Göğsünden aşağısını hareket ettiremeyen, yatağında yan bile dönemeyen, annesi Suzan As'ın yardımıyla yaşamını sürdüren Devrim As, Yargıtay'ın verdiği kararla sarsıldı. Mahkemenin verdiği aynı ceza kararının Yargıtay'ca onanması üzerine Devrim As için geriye kalan 5 ay 24 günlük cezasını tamamlaması için hakkında yakalama emri çıktı.

Devrim As ve annesi, savcıyığa durumu gösteren raporları gösterdikten sonra aldığı 6 aylık erteleme kararının süresinin de dolması üzerine As, her an polis tarafından yatalak olarak cezaevine götürülme korkusu yaşadı.

CUMHURBAŞKANI AFFETTİ

Felçli Devrim As, cezaevine girmemek için tek çıkış yolunu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e af başvurusunda buldu. Adli Tıp Kurumu 3'üncü İhtisas Kurulu, sürekli sakatlık raporu verdi. Bunun üzerine de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa'nın 104. maddesi uyarınca Devrim As'ı affetti.

Af kararını yakınlarından öğrenen Devrim As, büyük mutluluk yaşadı. Artık felçli olarak cezaevine girme korkusu yaşamayacağını söyleyen As, "İlk hayalim gerçek oldu. Bundan sonraki hayalim ise yürüyebilmek. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, geçmişte yaptığım hatalarından kaynaklanan cezamı affetti. Artık ikinci ve en önemli hayalim ise tekrar eski günlerime dönebilmek, işe yürüyerek gidebilmek. Bunun zor, hatta imkansız olduğu doğru, ancak bunu yapmak istiyorum" dedi.

Oğlu Devrim As'ın başından biran olsun ayrılmayan Suzan As ise, oğlunun kararla büyük mutluluk yaşadığını söyledi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber