Yaz erken geldi! Bu İl'de sıcaklık 27 dereceyi gördü

Hava sıcaklığının 22 derece ölçüldüğü Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar, sahillerde yoğunluğa sebep oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2013 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaz erken geldi! Bu İl'de sıcaklık 27 dereceyi gördü

Gökova Körfezi'nin ''Cennet köşesi'' olarak tabir edilen ve her mevsim mavi ile yeşilin bir arada gözlenebildiği Akyaka'da, sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar sahillerde yoğunluk oluşturdu.

Türkiye'nin birçok bölgesinde soğuk hava koşulları etkili olurken, Akyaka'da sıcak havayı fırsat bilen bazı vatandaşlar sahilde yürüyüş yaptı. Bazılarının piknik yaptığı Akyaka'da, bazı vatandaşlar da sahildeki kafelerde oturup kitap okudu. Çocuklar ise sahilde kumda eğlendi.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ula'da hava sıcaklığı 22 derece ölçüldü.

-''Muğla Türkiye'nin cennet köşesi''-

Ailesiyle Akyaka'ya gezmeye geldiğini belirten Damla Beşok, AA muhabirine, Muğla'da bugün çok sıcak bir gün yaşandığını belirterek, ''Ailemle piknik yapmak için Akyaka'ya geldik. Çankırı'da üniversitede okuyorum. Orası çok soğuk. Muğla gerçekten Türkiye'nin cennet köşelerinden bir yer'' dedi.


*Ankara'da hava sıcaklığı 15 dereceyi görecek


Körfezde balık tutan Hasan Karaçayırlı ise oğlunun eğitimini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde sürdürdüğünü anlatarak, ''Bir yıl oğlumla birlikte kalacağım. Tokat'tan geldik, orası çok soğuk ve kar var. Muğla gerçekten muazzam bir yer. Her açıdan görülmeye ve gezmeye değer bir yer. Emekliliğimini keyfini körfezde balık tutarak çıkarıyorum'' diye konuştu.

Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi'ne düzenlenen tekne turlarına katılan vatandaşlar ise tur boyunca su samurundan deniz kaplumbağasına kadar onlarca hayvan türü ile bazıları tropikal iklimlerde yetişen farklı bitki türlerinin eşsiz güzelliğini ve doğayı gözlemleme fırsatı buldu.

Antalya'da termometre 27 dereceyi gösterdi

Hava sıcaklığının 21 dereceye kadar yükseldiği Antalya'da yerli ve yabancı turistler denize girdi.

Antalya Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi'nden edinilen bilgiye göre, kentte bugün en yüksek hava sıcaklığı 21 derece ölçüldü. Nem miktarının yüzde 38, deniz suyu sıcaklığının ise 17 dereceye olarak tespit edildiği kentte sıcak ve güneşli havayı değerlendiren eden yerli ve yabancı turistler Konyaaltı sahilinde yoğunluk oluşturdu.

Bazı vatandaşlar kitap okuyarak günün tadını çıkartırken, bazıları denize girmeyi, bazıları da sahilde dolaşmayı tercih etti.

Bu arada kentteki bazı termometrelerin 27 dereceyi gösterdiği gözlendi.

Meteoroloji yetkilileri, bazı termometrelerin ölçülen değerlerden daha yüksek değeri göstermesinin, cihazların gün boyunca ısınmasından kaynaklandığını bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber