Van YYÜ'nde, sahte imzacı aranıyor

Haber Giriş : 23 Kasım 2005 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Aşkın'ın, üniversiteyi yönetirken attığı imzaların önemli bir kısmının sahte olduğu ortaya çıktı. 25 milyon dolarlık ihale davasından ayrı olarak yürütülen soruşturmada sahte imzaların sahibi aranıyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın üniversiteyi yönetirken attığı imzaların önemli bir kısmının kendisine ait olmadığı anlaşıldı. Van Cumhuriyet Savcılığı, sahte imzalar ve sahte belgelerle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma Rektör'ün tutuklandığı 25 milyon dolarlık ihale davasından ayrı yürütülüyor ve sahte imzaları kimin attığı araştırılıyor.

Savcılığın Aşkın adına sahte imza atıldığını tespit ettiği belgeler arasında, davası halen Van 4. Ağır Ceza'da görülen Tıp Fakültesi'nin 25 milyon dolarlık ihalesini etkileyen belgelerin de olduğu öğrenildi. Özellikle Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Prof. Dr. Ali Fuat Doğu adına düzenlenmiş rektörlüğe vekalet yazılarının rektör dışında biri tarafından, rektörün imzası taklit edilerek imzalandığı tespit edildi. Konuyla ilgili yürütülen soruşturmada halen YÖK tarafından Aşkın'ın tavsiyesi ile üniversitenin rektörlüğüne vekil tayin edilen Prof. Doğu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin el yazısının incelemeye tabi tutulduğu belirtildi.

DEFALARCA İNCELENDİ

Savcılık sahte imza şüphesi duyulan tüm belgeleri, Rektör Aşkın'ın gerçek imza sirküleri ile birlikte Kasım ayı başında, önce Van Jandarma bölge Kriminal Laboratuvarı'na gönderdi. Jandarma Laboratuvarı 9 Kasım 2005'te ?Aynı şahsın el ürünüdür? şeklinde savcılığa sonuç raporu gönderdi. Ancak bu sonuçları yeterli görmeyen Savcılık, Kriminal Daire Başkanlığı'na belgeleri ikinci bir incelemeye gönderdi. Emniyet'ten gelen raporlarda ?İmzaların genel şekli itibarıyla kısmi ve bölgesel benzerlikler görülmüştür. Ancak imzalar içerisindeki kavisli el hareketlerinin karaketristik yapılışları kaligrafik ve itiyadi diğer hususiyetler yönünden farklılıklar müşahede edilmiştir? denildi.

YAKUP BULUT / ANKARA

Aşkın'ın durumu ciddi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın sağlık durumunun, ?yoğun bakımda yatacak kadar ciddi? olduğunu söyledi. Şahin, Rektör Aşkın'a tıbbi müdahalelerinin devam ettiğini belirtti. Aşkın'ın psikolojik durumunun iyi olduğunu dile getiren Şahin ?Bu hafta içinde tahliller doğrultusunda anjiyo olma durumu var? dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber