Ulaştırma Bakanı'nın eşi neden gündeme oturdu?

Haber Giriş : 29 Kasım 2005 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Samsun'daki bir restoranda ayrı masada yemek yemesi ülke gündemine "Alt kimlik üst kimlik" diye yansıyınca yaptığı açıklamada, "Konvoydan dolayı ben 15 dakika geciktim. Protokol yemeğe başlamıştı. Yer vermek için milletvekilleri ve bürokratlar ayağa kalktı. Rahatsız olmasınlar diye nezaketen protokol masasına oturmayınca konu yanlış anlaşıldı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Kasım'da düzenlediği "Büyük Samsun Buluşması" mitingine eşi Semiha Yıldırım'la birlikte katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ilde bir gün sonra gezi ve incelemelerde bulundu. Tersane alanında yapılacak inceleme öncesi Sevgi Kafe'de eşi Semiha Hanım, Vali Mustafa Demir, Milletvekilleri Mustafa Demir ve Mehmet Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ve diğer partililerle birlikte aynı masada kahvaltı yapan Bakan Yıldırım, daha sonra tersane alanını gezdi. Havza İlçesi'ndeki cenaze törenine katılmasının ardından Kavak İlçesi'ndeki Öztaş Tesisleri'ne geçen Bakan Yıldırım, burada da beraberindeki bürokrat ve siyasilerle öğle yemeği yedi.

Bakanın eşi Semiha Yıldırım'ın bulunduğu araç ise, yemek yenilen noktaya 15 dakika geç ulaştı. Beraberindeki 2 bayanla tesislere giren Semiha Hanım'ı gören AK Parti Milletvekili Suat Kılıç, oturduğu bakanın yanındaki yerinden doğrularak, "Buyurun hanımefendi" dedi. Eşinin geldiğini gören Bakan Yıldırım da, "Hanım buyur, yanıma gel" diye seslendi. Ancak protokol masasında oturanlar yemeğe başlamış olduğundan Semiha Hanım, "Yemeğinize başlamışsınız. Lütfen oturun, rahatsız olmayın" diyerek yan taraftaki masaya oturmayı tercih etti.

Semiha Yıldırım, "Ben nezaketen Bakan Bey'in beraberindeki bürokrat ve siyasetçileri rahatsız etmek istemedim. Geciktiğimden dolayı yemeğe başlamışlardı. Kendi tercihimle yan tarafta bulunan masaya oturdum ve yemeğe başladım. Bu durum, konuşmalarımız duyulmadığı için yanlış anlaşılmış olmalı" dedi.

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Suat Kılıç ise, "Sayın bakanımızın Samsun'da olduğu gün sabah kahvaltısı ve öğle yemeği yenildi. Eğer 'alt kimlik üst kimlik' tartışmalarına neden olabilecek bir fikir ve düşünce olsa sayın hanımefendi kahvaltıda da sayın bakanımızdan ayrı otururdu. Bir fotoğraf karesiyle insanlar yanıltılmamalıydı. Bu arada Kavak'taki yemeğe katılan gazeteci arkadaşlarımız kahvaltıya gelmediği için sayın bakanımızın eşini ayrı oturtmayacağını kavrayamamış olabilirler. Ancak toplumda infial uyandıracak yanlış değerlendirmelerden uzak durmalıyız. Zira Kavak'ta hanımefendinin ayrı masada yemek yemesi kendi tercihidir, eşi ve bizlerin ısrarlarına rağmen nezaketen bizleri rahatsız etmemek adına ayrı oturmuştur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber