7. Engelsiz Üniversite Birimleri bölge toplantısı yapıldı

7.Engelsiz Üniversite Birimleri Bölge Toplantısı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör konferans salonunda gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2013 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
7. Engelsiz Üniversite Birimleri bölge toplantısı yapıldı

Toplantıya, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Üniversite Dekanları, Dekan Yardımcıları, Üniversite Daire Başkanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Gündem maddelerini Özürlü Memur Sınavı (ÖMS) sınavı, yükseköğretim kurulu engelsiz üniversite mevzuatı ve yükseköğrenim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin eğitim-öğretim sürecinde karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Engelli Öğrenci Temsilcisi Sevgi Nur Aydoğan, engelli olmanın acınacak bir durum olmadığını belirterek, "Bizler engelli olduğumuz için halimize acırlardı ama şimdi üniversitede bu durumumuz ortadan kalktı. Bize her imkanı sağladılar. Bize destek çıkan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yüksek Öğretim Kurulu Özürlü Öğrenci Komisyon Üyesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç Dr. Hakan Sarı da yaptığı konuşmada, "Anayasamızın 42. Maddesinde her engelli öğrencimiz ya da özel eğitim gereksinimi öğrencimiz eğitim hakkının verilmesi ile ilgili maddemiz var. Devlet ve diğer özel eğitim kurumları, eğitim gereksinimi duyan öğrenciye eğitim hakkını vermektedir, bu anayasal bir haktır. Özürlü öğrenci birimi olarak kurulacakken, bu ismin çok rencide edici bir isim olduğunu düşünerek engelsiz yaşam olarak teklif ettim ve engelsiz üniversite birimi olarak değiştirildi" diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ise, yeni bir üniversite olarak böyle bir birimin kurulmasından memnun olduklarını ve engelli öğrencilere faydalı olunacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber