Kilit açma yöntemini yazdı, davalık oldu

Evi soyulan vatandaş, çelik kapı kilitlerinin güvensiz olduğunu belirterek zayıf noktalarını internette paylaştı. Kilit firması vatandaşa dava açtı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 04 Mart 2013 08:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Kilit açma yöntemini yazdı, davalık oldu

İstanbul'da hırsızların evini soyduğu Ümit A., yaptığı araştırma sonucunda çelik kapı kilitlerinin sanıldığının aksine güvenli olmadığını fark edince, kilitlerin zayıf noktalarını internette paylaştı. Ancak bir kilit firması "haksız rekabet yapıldığı" iddiasıyla şikâyetçi olunca Ümit A. hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Firma ayrıca maddi manevi tazminat da talep etti. Küçükçekmece'de çelik kapının kilidini kırarak içeri giren hırsızlar tarafından evi soyulan Ümit A., yaptığı incelemede "çok güvenli" diye reklamları yapılan bu kilitlerin sanıldığı kadar güvenli olmadığını tespit etti. Başkalarının da benzer şekilde mağdur olmaması için başına gelenleri internette paylaşan Ümit A., kilitlerde bulunan vida deliğinin dayanıklılığını zayıflattığını belirterek, "Evinizi koruyan kalınlık çivi kadar bile kalın değil. Kapıyı 3-4 kere kilitlemelerin göz boyaması olduğu ortada. Kilit bu kadar rahat kırılırken kapıyı neden kırsınlar, camı neden kırsınlar. Bu kilidi üreten ve hâlâ satan firmaları kınıyorum" ifadelerini kullandı.

'HAKSIZ REKABET' SUÇLAMASI

Ümit A. ayrıca kilidin kırılma işleminin nasıl yapıldığını, cebe sığacak kadar bir demir parçası ile kolaylıkla kilidin kırılarak kapının açılabileceğini anlattı ve bunun nasıl yapıldığını gösteren YouTube'taki linkleri de paylaştı. Ümit A.'nın yazısında paylaştığı kırılan kilit fotoğrafında markası görünen Kale Kilit firması, söylenenlerin asılsız olduğunu belirterek Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Ümit A. hakkında Küçükçekmece 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde "haksız rekabet" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Firma Ümit A. hakkında Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde maddi manevi tazminat talebiyle de dava açtı. Yazısının bilgisayarından alındığını iddia eden Ümit A.'nın firma hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlamasına ise takipsizlik kararı verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber