Sakarya'da 80 okula ceza kesildi

Sakarya'da, 80 okula temizlik hizmetlerini kayıt dışı eleman çalıştırarak sağladıkları için kesilen para cezalarıyla ilgili açıklama yapan Eğitim İlke-Sen MYK Üyesi Beytullah Önce; "Bunun sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı'dır, cezayı bakanlık ödesin" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2013 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sakarya'da 80 okula ceza kesildi

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 80 okula kayıt dışı eleman çalıştırdıkları gerekçesiyle 25 bin lira ile 70 bin lira arasında para cezası kesmesiyle ilgili bir açıklama yapan Eğitim İlke-Sen MYK Üyesi Beytullah Önce, bu durumun sorumlusunun Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu belirtti. Önce; hiç kimsenin güvencesiz ve emeğinin karşılığı tam olarak verilmeden çalıştırılmasını doğru bulmadıklarını belirterek şöyle konuştu: "fakat iyi bilinmelidir ki; bu yanlışın sorumlusu ne okul yönetimleri ne de okul aile birlikleridir. Birinci dereceden sorumlu, 10 yıldır okullara temizlik hizmetleri için kadro vermeyen hükümetlerdir; Milli Eğitim Bakanlığı'dır. Bu durumda Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bakanlıktan ödenek istemeli ve bu cezayı ödemelidir. Çünkü okul yönetimlerinin ve okul aile birliklerinin böyle bir bütçesi kesinlikle yoktur ve şayet yasal baskı oluşturulursa, okullar çözüm için yine velilerden bağış toplanmaya çalışılacaktır. Soruyoruz, siyasi iradenin yönetim hatasının cezasını neden vergisini ödeyen halk çeksin?"

Bakanlığın bütçe konusunda sorumluluğunu yerine getirmemesinin cezasının halka kesilemeyeceğini belirten Eğitim İlke-Sen MYK Üyesi Beytullah Önce; şunları söyledi: "Son yıllarda sık sık Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılan bütçenin arttığı gündeme getirilmektedir. Bütçenin artması kadar önemli olan bir husus da bu bütçenin nasıl değerlendirildiğidir. Sınıfların düzenli temizlenemediği, tuvaletlerinin hijyenik tutulamadığı, eski tahtalarının değiştirilemediği, fotokopi makinelerinin bakımının yaptırılamadığı bir gerçeklik karşısında, her öğrenciye tablet bilgisayar dağıtmaya kalkışmanın sanal bir gelişme kalacağı açık değil midir? Eğitim İlke-Sen olarak, eğitimin zorunlu tutulduğu bir sistemde, velilerden her ne adına olursa olsun para alınmasına karşıyız. Hemen her şeyden vergi alındığı bir ekonomi düzeninde, devlet halka karşı temel sorumluluklarını ücretsiz yerine getirmek zorundadır. Okullara kesilen bu cezaların Milli Eğitim Bakanlığı'nın ödenek göndermesiyle ödenmesi gerektiğini hatırlatıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber