Müezzinoğlu'ndan gençlere 'erken evlenin' mesajı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gençlere erken evlilik tavsiyesinde bulunarak, “Evliliğe sürekli engeller çıkar. Hele bir işini kursun, hele bir arabasını alsın. Okumanın yaşı yoktur. Evliliğin yaşı vardır. Erkekler 25’i kızlar 22-23’ü geçirmesin” dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2013 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balkan Müslümanlarıyla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BESADER) tarafından düzenlenen '6. Balkanlı Öğrenci Kampı'nın kapanış programına katıldı. Kızılcahamam Asya Termal'de gerçekleştirilen program Kuran-ı Kerim okunuşu ile başladı. Ardından kura ile altın çekilişi yapıldı. Bakan Müezzinoğlu'nun eşi Faize Müezzinoğlu kız öğrencilere altınları takdim ederek, “Ben de Balkanlı olduğum için geldikleri için teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Programda konuşan Bakan Müezzinoğlu, farklı farklı ülkelerinden gelen öğrencileri bir araya getirmek için bu organizasyonun yapıldığını belirterek sözlerine başladı. Gençlerle bilgi alışverişinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Müezzinoğlu, gençlik yıllarında okumak için Balkanlardan Türkiye'ye geldiğini kaydederek, “Çocukluk yıllarımda büyük sıkıntılar çektim. Ama onlar beni bugüne getirdi. Bir kişinin sıkıntı çekmesi, hayatta basamakların daha sağlam çıkmasını sağlar. Değerlerinizin peşinden koşmanızı öneriyorum” dedi.

İnsani değerlerin önemine değinen Bakan Müezzinoğllu, “Zamanında aynı sınıfta olduğumuz Recep Tayyip Erdoğan şimdi Başbakan, ben bakanım. Bizi bugünlere getiren değerlerimizdir” şeklinde konuştu. Programda 8 ülkeden gelen öğrencilerin olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, gençlere zorluklardan yılmamalarını tavsiye ederek, “Ben de başka ülkeden geldim. 4 yıl dünya vatandaşı olarak yaşadım. 27 yıl başka ülkenin vatandaşı, sonra 27 yıl başka ülkenin vatandaşı ve o ülkenin bakanı oldum. Bu bir zenginliktir. Tek duam Rabbim bunun hesabını ve hakkını vermeyi nasip etsin” dedi.

“TÜRK VATANDAŞ NE KADAR SAYGINSA, KÜRT, SÜRYANİ, YAHUDİ VATANDAŞ DA BU ÜLKEDE O KADAR SAYGINDIR”

Konuşmasının ardından Balkanlı öğrencilerin sorularını cevaplandıran Müezzinoğlu, bir öğrencinin “Aldığımız burslar çocuklarımızın sağlık güvencesini karşılamıyor. Çocuklarımızı nasıl sigortalı edeceğiz?” sorusu üzerine, “Şu anda sigorta primi ödemekte aylık geliri 200 liranın altında olanı karşılıyoruz. Ve 33 lira gibi bir rakam alıyoruz. Kendi mağdur vatandaşımızdan bile minimum rakamı alırken, onlara iyilik yapamıyorken sizlere yapmak şu anda pek mümkün değil. Ama sıkıntıları paylaşarak yok edeceğiz” dedi.

Bulgar bir öğrencinin “Taşınamaz vakıf mallarının iadesi açısından neler yapılıyor? Sorusuna cevap veren Müezzinoğlu, “Bize ait ne varsa gücümüzün azamisini kullanarak elimizden geleni yapıyoruz. Bazı ülkelerde sıkıntılar çıkıyor. Ama tarihi medeniyetin varlığını korumak bizim görevimiz” diye konuştu.

Karşılıklı zulme karşı olduklarını dile getiren Müezzinoğlu, Türkiye'deki Rumların korunması gerektiğini söyleyerek, “Hakkın pazarlığı olmaz. Biz burada 3 tane yaptık karşılığında 5 tane istemek olmaz. Geçen hafta Yunanistan Bakanı ile görüştük. Yunanistan'daki bütün sorunları konuştuk. Bazen karşımızda duvar gördük. Ama orada duvar gördük diye burada görevlerimizi yapmamazlık olmaz. Zulümler sonucu hak doğmaz. Bunun ağır bedellerin Batı Trakyalı olarak bizler ödedik. Türk vatandaş ne kadar saygınsa, Kürt, Süryani, Yahudi vatandaş da bu ülkede o kadar saygındır” ifadesini kullandı.

“OKUMANIN YAŞI YOKTUR, EVLİLİĞİN YAŞI VARDIR; ERKEKLER 25'İ KIZLAR 22-23'Ü GEÇİRMESİN”

Balkanlı öğrencilerin Türkiye'de evlilik yapması konusuna da değinen Müezzinoğlu, evlilik konusunda pek çok söylemin olduğunu belirterek yaşadığı anılarını şöyle anlattı: “Aile kurumunun önüne engeller konularak aile kurumu zedeleniyor. Ben evlendiğimde 23 yaşındaydım. Eşim 19 yaşındaydı. 3 yıl nişanlı kaldık. Keşke 3 yıl nişanlı kalmasaydık yazık oldu o 3 yıla. Evimizde bir takım fincan vardı. O fincanın sapı kırıldı ve yapıştırdık. O fincanın sapı misafirin elinde kaldı. Bu sıkıntıları bereket olarak görmek lazım. Evliliğe sürekli engeller çıkar. Hele bir işini kursun, hele bir arabasını alsın. Okumanın yaşı yoktur. Evliliğin yaşı vardır. Erkekler 25'i kızlar 22-23'ü geçirmesin. Balkanlı öğrencilerimize de gerekirse, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile konuşuruz gereken desteği veririz.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber