Fırtına cami minarelerini yıktı, ağaçları devirdi

Aksaray'da etkili olan fırtına nedeniyle iki caminin minaresi yıkılırken, bazı evlerin çatıları zarar gördü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2013 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fırtına cami minarelerini yıktı, ağaçları devirdi

Dün akşam kentte etkili olan fırtına nedeniyle birçok evin çatısında hasar meydana geldi. Merkeze bağlı Elmacık köyünde bulunan Elmacık Camisi'nin minaresi de fırtına nedeniyle yıkıldı. Helvadere kasabasında da Mevlana Camisi'nin minaresi yıkılırken, her iki olayda da şans eseri yaralanan ya da ölen olmadı.

Elmacık Köyü Muhtarı Hacı Göktaş, yatsı namazının hemen ardından minarenin fırtına nedeniyle yıkıldığını belirterek, "Akşam saat 8 sıralarında, yatsı namazından sonra şiddetli bir rüzgar vardı. Yatsı namazından 20 dakika falan sonra büyük bir gürültü ile halk tarafından bana minarenin yıkıldığı haber edildi. Geldiğimde baktım ki gerçekten de minare yerle bir olmuş. Allah'a şükürler olsun ki, bir can kaybımız olmadı" diye konuştu.

Elmacık Cami İmamı İsmail Uçan ise, büyük bir gürültü ile evlerinden çıktıklarını belirterek, "Yatsı namazından sonra bir gürültü ile haberimiz oldu. Girdiğimizde yıkılmıştı zaten minare. Rüzgar çok şiddetli olduğundan dolayı bizim elektriklerimiz de yoktu. Yalnız şükrediyoruz ki her hangi bir can kaybı olmadı. Evlerin yakın olması, caminin lojmanının yakın olması, rabbimize şükürler olsun ki can kaybı, her hangi bir şey olmadı" dedi.

Helvadere Kasabası Mevlana Cami İmamı Yunus Yıldız, aşırı rüzgarın etkisiyle minarenin yıkıldığını ifade ederek, "Akşam saatlerinde yatsıdan sonra şiddetli bir rüzgar vardı. ve bu rüzgardan dolayı minaremiz yıkıldı. Kimsenin olmaması büyük bir mucize" şeklinde konuştu. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber