Okulun duvarından düşen minik çocuk ölümden döndü

Kayaşehir'de okuduğu okulun arka bahçesindeki 2,5 metrelik perde duvardan aşağı düşen 1'inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Tarık Kerim Mutlu ölümden döndü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2013 17:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Düşme sonucu kırılan çene kemikleri sol kulak zarını yırtan küçük çocuğun ailesi, olayda ihmal olduğunu savunarak, okul yönetiminden şikayetçi olduklarını söyledi.

İddiaya göre, Kayaşehir'de bulunan bir ilköğretim okulunda okuyan 1. sınıf öğrencisi Tarık Kerim Mutlu, pazartesi günü evden çıkıp okuluna gitti. Küçük çocuk ilk ders arasında arkadaşları ile okul bahçesine çıkıp, oyun oynamaya başladı. Çocuklar okulun arka bahçesindeki yaklaşık 2,5 metrelik perde duvarın üzerine çıktı. Bu sırada küçük Tarık çimenlik alanda oyun oynarken dengesini kaybedip beton zemine düştü. Hastaneye kaldırılan küçük çocuğun yapılan kontrollerinde çene kemiğinin kırıldığı ve kulak zarının delindiği belirlendi. Hastanede tedavisi yapılan küçük çocuk taburcu edildi. Çene kemiğinin kırılması nedeniyle bir süre sıvı gıdalarla beslenmesi gereken Tarık Kerim Mutlu'nun kulak zarı yırtıldığı için de uzun bir tedavi sürecinden geçeceği belirtildi.

Baba Talha Mutlu, olayın geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştiğini belirterek, "Duvarda bir parmaklık yok, görevli yok. Tamamen ilgisizlikten kaynaklandı. Kaza değil bu. Göz göre göre ihmal. Oyun oynarken dengesini kaybedip, 2,5 metre kadar bir duvardan perde betondan aşağı düşüyor. Kafa üstüne düşüyor. Bu ölümcül bir vakaya da sebep olabilirdi. Orta ve alt çenede kırık var" dedi.

Baba Mutlu, çocuğun öğretmenleri tarafından önce Halkalı'da bir hastaneye kaldırıldığını ancak burada ciddi bir müdahale yapılmadığını savunarak, hastane yönetiminden de şikayetçi olduklarını belirtti.

Çocuğu sadece sıvı gıdalarla beslediklerini belirten Mutlu, "Doktorlar 6 ay ile 1 yıl arası tedavi sürebilir dediler. Duyma problemi daha belli değil. Kulak zarı yırtık. Bütün bu sorumsuzluklar yüzünden bunlar başımıza gelmemeliydi. Bu tamamen ihmal, kaza değil. Herkesin başına gelebilir. Kerim düştükten sonra müdür çocukları arka bahçeye geçmeyin diye uyarmış. İlla bir şey olduktan sonra mı önlem alınacak" diye konuştu.

Baba Talha Mutlu, sorumluların cezalandırılması dava açtıklarını da sözlerine ekledi. Uzun bir süre okulun uzak kalacak olan minik çocuk ise düştükten sonra korktuğunu söyledi.

Okul idarecileri, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber