İzmir'de iki doktora saldırıya yönelik protestolar sürüyor

İzmir'de geçtiğimiz gün Dokuz Eylül Üniversitesi'nde hayatını kaybeden bir hastanın yakını tarafından iki doktorun darp edilmesi, hekimler tarafından bugün de protesto edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2013 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de iki doktora saldırıya yönelik protestolar sürüyor

Geçtiğimiz gün öğlen saatlerinde hayatını kaybeden N.T.'nin yakını U.T. tarafından saldırıya uğrayarak darp edilen İran uyruklu doktorlar Nazenin Hanzade ve Anıl Gürkan için hekimlerin eylemi bugün de devam etti. İzmir Sağlık Çalışanları Platformu, Türk Sağlık Sen, Türk Tabipler Birliği, İzmir Tabip Birliği Asistan Hekim Komisyonu gibi sendikaların destek verdiği hekimler, ellerinde "Sağlık Haktır", "Hastaneler İşletme Değildir" yazılı dövizler taşıdı. Sabah saat 10.00'da Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Poliklinikler önünde açıklama yapan hekimler, bu saldırının ne ilk ne de son olduğunu söyleyerek, güvence altına alınmaları gerektiğini dile getirdiler. Türkiye'de son yıllarda hasta ve hasta yakınları tarafından hekime yönelik şiddetin artmakta olduğunu belirten doktorlar, artık bu şiddetin durmasını istediklerini söylediler. Hastane bahçesinde yapılan eyleme birçok hasta yakını da destek verirken, bir hasta yakını hastane yönetimine "Ben hastanız olarak şiddetin her türlüsüne karşı bugün de, yarın da yanınızda olduğumu beyan ediyorum" yazılı dilekçe sundu.

Daha sonra hastane önündeki cadde üzerinde yürüyüş yapan hekimler ve asistanlar, kısa bir oturma eylemi yaptılar. Doktor ve asistanlar, oturma eyleminden sonra U.T. hakkında suç duyurusunda bulunmak amacıyla adliyeye giden arkadaşları Nazenin Hanzade ve ve Anıl Gürkan'a destek vermek amacıyla saat 13.00'de İzmir Bayraklı Adliyesi'nde olacaklarını açıkladılar. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber