Edirne Kent Konseyi'nden ıslıklı protesto

Edirne Kent Konseyi, Edirne Belediyesi'nin 5 ay önce alınan fakat gelen tepkiler sonrası geri çekilen ve yeşil alanları ilgilendiren gündem maddesinin tekrar meclise getirilmesini ıslıklarla protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2013 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Edirne Kent Konseyi'nden ıslıklı protesto

Başkan Hamdi Sedefçi, eylemden sonra bir açıklama yaparak önceki gün CHP İl Başkanlığı'nda yapılan grup toplantısında bu maddeyi geri çekme kararı aldıklarını belirtti.

Edirne Kent Konseyi üyeleri, yeşil alanların bazı sivil toplum kuruluşlarına verilmesiyle ilgili olarak Edirne Belediyesi önünde bir eylem yaptı. Yağmur altında gerçekleşen eylemde basın açıklamasını okuyan Kent Konseyi Başkanı Özer Demir, "Edirne'de park ve yeşil alan ihtiyacı had safhadayken, bu komisyon kararı mahkemenin verdiği iptal kararını geçersiz kılmaya yönelik kılıf hazırlamak ve yeni yağmaların önünü açmaktadır" dedi. Özer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Mahkemenin, yeşil alanlardaki yeşil alanlardaki talanı durdurmasındaki en önemli gerekçelerinden biri, Edirne Belediyesi'ndeki plan notlarındaki yeşil alanlara yapılacak yapıların tanımıdır. Yeşil alanlara yapılacak yapılar, mutlak suretle sökülüp, takılabilir malzemeden yapılmalıdır. Komisyon bu cümleyi çıkarıyor ve çok katlı yapı yapılmasını sağlayacak bir cümle ekliyor. CHP grubunda da ciddi itirazlara rağmen kabul edilen, yeşil alanlarımızın betonlaşmasına karşı sesimizi duyurmak ve meclis üyelerini uyarmak için buradayız. Plan notlarının değiştirilmesi için komisyonca önerilen değişiklik, yeşil alanlarımızın betonlaşmasına neden olacaktır. Meclis üyeleri tarihi bir karara imza atacak ve el kaldıracaksınız. ya talandan ve yağmadan yana olacaksınız ya Edirne halkından. Karar sizin."

Edirne Kent Konseyi üyeleri daha sonra ıslık çalarak eylemini tamamladı.

Eylemden hemen sonra gazetecilere bir açıklama yapan Sedefçi, "Biz grup toplantısında, bu maddenin geri çekilmesi için karar verdik. Bu eylem gerçekleşiyor diye bu maddeyi çekmiyoruz" dedi. Söz konusu madde, Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısında oybirliği ile geri çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber