Çelik: Keşke TÜSİAD bizi de dinleseydi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2005 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Son yapılan açıklama bir TÜSİAD klasiğidir. Keşke TÜSİAD tepkisini ortaya koyarken kendisini etkileyen ideolojik gruplar gibi bizi de dinlemiş olsaydı" dedi.

Çelik, Başkent Öğretmenevi'nde, TÜRSAB ile eğitim gezileri projelerine ilişkin imzalanan protokol töreninin ardından, bir gazetecinin, "TÜSİAD'ın, genel liselere geçişin kolaylaştırılmasının mesleki eğitimde ihtiyaç duyulan reformlara ters düştüğü yönünde eleştirilerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Demokrasilerde sivil toplum örgütlerinin özellikle kamuoyu oluşturmada çok önemli bir yeri vardır. Bu TÜSİAD olabilir, başka bir dernek olabilir, başka bir sendika olabilir. Şüphesiz ki onların görüşleri bizim için saygıdeğerdir.

Ancak son yapılan açıklama bir TÜSİAD klasiğidir. Keşke TÜSİAD böyle bir rapor yayınlarken, tepkisini ortaya koyarken kendisini etkileyen ideolojik gruplar gibi bizi de dinlemiş olsaydı. TÜSİAD'ın değerli yetkilileri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konudaki yetkili insanlarını dinleselerdi, ben eminim ki böyle bir kanıya varmayacaklardı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber