9 yaşındaki çocuğun dünya ile iletişimi kesildi

Siirt'te, piyasa değeri 21 bin dolar olan işitme cihazını okulda kaybeden Harun Aslan (9), konuşulanları duyamadığı için okula devam edemiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
9 yaşındaki çocuğun dünya ile iletişimi kesildi

Merkez Ülkü Mahallesi'nde oturan 5 çocuk babası Hüsamettin Aslan, ailenin 4'üncü çocuğu olan Harun Aslan (9) için alınan 21 bin dolarlık 'koklear implant' adlı işitme cihazının kaybolması sonucu, çocuğunun konuşulan hiçbir şeyi duyamadığını belirterek, hayırseverlerden yardım istedi. Maddi durumunun iyi olmadığını kaydeden baba Aslan, "3 yıl önce bir hastalık sonucu duyma yitimini tamamıyla kaybeden oğlum Harun'un ameliyatla kafatasına 'koklear implant' adlı bir cihaz yerleştirildi. Bu cihaza paralel olarak şarj edilmek üzere kullanılan cihazın diğer parçası ise okulda kayboldu. Tüm aramalarımıza rağmen bir türlü bulamadığımız ve bir servet değerindeki bu cihaz olmadan, çocuğum konuşulan hiçbir şeyi duyamıyor. Piyasa değeri yaklaşık 21 bin dolar değerinde olan bu cihazı ne SGK karşılıyor ne de benim alacak maddi gücüm var. Harun, bu günlerde sessiz dünyasında mutsuz günler geçiriyor. 1 haftadır okula gitmeyen çocuk evde konuşulan hiçbir şeyi duyamıyor" dedi.

Tek böbreği olduğundan ağır işlerde çalışamadığını ifade eden Hüsamettin Aslan, yetkililerden uzatılacak yardım eline muhtaç olduğunu anlatarak, "Türkiye'de üretilmediği için Uzakdoğu ülkelerinden ihraç edilen servet değerindeki bu cihazı 20 yıl çalışsam ödeyemem. İlgililerden destek bekliyorum" diye konuştu.

Abla Hatice Aslan (13) ise, "Konuştuğumuz hiçbir şeyi anlamadığından biz de üzülüyoruz, kendisi de üzülüyor. Kardeşimin kulaklığının bulunmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber