YÖK'e zeytin dalı: Asgari müşterekte buluşabiliriz

Haber Giriş : 22 Aralık 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, başörtüsü, meslek liseleri ve Yücel Aşkın davasıyla ilişkileri gerilen Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'na diyalog çağrısı yaptı.

Gerilim istemediklerini belirten Erdoğan, YÖK'te reform için diyalog kapısının açık olduğunu söyledi. Erdoğan, ?YÖK, sorun var yeni düzenlemeler yapılsın istiyorsa biz hazırız. Asgari müşterekler belirlenir, onlar çözülür. Diğerleri askıya alınır.? dedi. CNN Türk'te dün gece yayınlanan Eğrisi Doğrusu programına konuk olan Erdoğan, gazeteci Taha Akyol'un sorularını cevaplandırdı. Orhan Pamuk davası ile gündeme gelen TCK'nın 301. maddesinin değiştirilmesine, dava sürdüğü için sıcak bakmayan Başbakan, mahkeme çıkışında yaşanan hadiseler konusunda emniyete yüklendi. Adliye önündeki önlemlerin yeterli olmadığını ifade eden Erdoğan, ?Şu kadar polis gönderdim demek olayı çözmez. O sokağa kimseyi sokmamak suretiyle tedbir alınmalıydı. Arkadaşların raporları değerlendirilecek, gereği yapılacak.? şeklinde konuştu.

İçki yasağı yok, iftira ediyorlar

Bir soru üzerine içki yasağı tartışmasına da değinen Başbakan Erdoğan, medyanın bir bölümünde yer alan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını kaydetti. ?Birisi çıksın ?partinizin şu belediyesi içkili bir işyerinin ruhsatını iptal etti veya bütün şartlar yerine geldiği halde içkili yer açmak isteyene ruhsat vermedi' desin.? tepkisini gösteren Erdoğan, bu konuda hem kendisine hem arkadaşlarına iftira atıldığını söyledi. Başbakan, şöyle devam etti: ?Asparagas haberler yapılıyor. Antalya'da bir il genel meclisi üyesinin açıklamaları AK Parti'ye mal ediliyor. Rusya'dan buraya turist geliyor. Bir Rus gazete alıp haber yapıyor. ?Artık Türkiye'de içki içemeyeceksiniz' diyor. Bunun zararı kime? Türkiye turizmde bu yıl 20 milyon kişiyi aştı. Bu haberlerle AK Parti'ye mi zarar veriyorsunuz? Bir meclis üyesinin talebini fikir ve düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmiyorsunuz, ama başka şeylerde fikir ve düşünce özgürlüğü diyorsunuz. Kuyuya atılan taşları çıkarmaktan millete su dağıtamıyoruz. Bırakın millete su dağıtalım.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber