Havai fişek veya maytap atmak, yasak mıdır?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havai fişek veya maytap atmak, yasak mıdır?

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği 04.06.2010 tarih ve 27601 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğin amacı “Çevresel gürültüye maruz kalınması sonucu kişilerin huzur ve sükûnunun, beden ve ruh sağlığının bozulmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamaktır.”

Düğün, işyeri açılışları gibi açık hava faaliyetlerinin düzenlenmesi esnasında vatandaşlarımızın gerek sokak aralarında gerekse evlerinin bahçelerinde havai fişek kullanımı nedeniyle özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı alanlarda gürültü konulu şikayetlerin yaşanmasına neden olmaktadır.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinin 26. Maddesinin 1. Fıkrası (ğ) bendi “Eğlence maksadıyla patlayıcı, maytap, havai fişek ve benzeri şeyleri kullanmak, ateşlemek gibi benzeri faaliyetlerin, çok hassas kullanımların bulunduğu alanlarda yapılması yasaktır. Bu faaliyetler hassas ve az hassas kullanımların bulunduğu alanlarda ancak İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile belirlenecek alanlarda ve saatlerde, 14/8/1987 tarihli ve 87/12028 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Tekel Dışı Bırakılan Patlayıcı Maddelerle Av Malzemesi ve Benzerlerinin Üretimi, İthali, Taşınması, Saklanması, Depolanması, Satışı, Kullanılması, Yok Edilmesi, Denetlenmesi Usul ve Esaslarına İlişkin Tüzüğün 117 nci maddesine istinaden yerel mülki amirinden izin alınarak yapılabilir.” hükmü

Yukarıdaki açıklama Kayseri Valiliğinin internet sitesinden alınmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber