Bitlis'te karla mücadele çalışması

Bitlis'te, çetin geçen kışın ardından kapanan köy yolları tek tek ulaşıma açılırken, çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan Mutki ilçesine bağlı Ballı köyünün yolu da ulaşıma açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2013 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitlis'te karla mücadele çalışması

Mutki merkeze 60 kilometre uzaklıkta bulunan ve arazi yapısı nedeniyle kış aylarında açılamayan Ballı köyünün yolu, bir haftalık çalışmanın ardından yeniden ulaşıma açıldı. Bitlis'te kış sezonu boyunda 10 bin 500 kilometrelik yolda karla mücadele çalışması yürüttüklerini belirten İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Çetin Taşdemir, bu sezonun son köyünün yolunu açarak karla mücadele çalışmasını sonlandırdıklarını söyledi. Taşdemir, nisan ayı ortalarında olmasına rağmen çok fazla kar alan bu bölgenin yol güzergahının önümüzdeki yıl yapılacak planlamalarla değiştirileceğini ifade etti. Taşdemir, "Mutki ilçemize bağlı Ballı köyünün karla kapanan yolunun açılması için çalışma başlatıldı. Nisan ayındayız. Bu bölgedeki yol açma çalışmaları çığ tehlikesi nedeniyle ancak bu aylarda yapabiliyor. Bu bölgedeki yol, çığ tehlikesi olmasaydı en fazla iki üç gün kapalı kalırdı. Ancak çığ tehlikesi olduğu için bu köy yoluna giremedik. Bu yıl 10 bin 500 kilometre civarında yol açma çalışması yaptık. İlimiz bir kış memleketidir. 6 ay kış sürüyor. Yol açma çalışmalarımız kasım aylarında başlar, nisan ayının sonuna kadar devam eder. İl merkezi ve ilçelerde şu anda bahar mevsimi yaşanıyor. Ancak yüksek kesimlerde biz hala karla mücadele ediyoruz. Yılda yaklaşık 5 milyon lira karla mücadeleye para harcıyoruz" şeklinde konuştu.

Çalışmalara katılan Mutki İlçe Özel İdare Müdürü Erkan Coşkun ise, "Mutki ilçemiz, 60 köy ve 80 mezra olmak üzere toplam 140 yerleşim yerinden ibarettir. Bütün köy yollarımız şu an açık. Ancak Ballı köyümüz çığ tehlikesi nedeniyle kapalıydı. Ekiplerimiz çığ tehlikesi yaşanan bölgelerde ancak nisan ayında çalışma yürütebiliyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Yaklaşık 9 ayrı bölgeden gelen çığ nedeniyle kapanan Ballı köyü yolunun açılması ile birlikte Bitlis'te karla mücadele çalışması da tamamland

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber