Kuşadası kültür ve tarih seminerleri sona erdi

Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği 'nin bu yıl başlattığı Kuşadası Kültür ve Tarih Seminerleri, "Osmanlı mezar taşları ve Kuşadası Adalızade mezarlığı" adlı üçüncü seminer ile sona erdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuşadası kültür ve tarih seminerleri sona erdi

23 Mart 2013 Cumartesi tarihinde, "Kentimiz Kuşadası" ile başlayan seminerler dizisi, 30 Mart Cumartesi "Antik çağlarda kentsel gelişim ve su sistemleri" ile devam etmişti.

Etkinler kapsamında gerçekleştirilen toplam 3 seminerde, 9 Eylül Üniversitesi'nden Prof.Dr. Eti Akyüz Levi, Dr. Arkeolog Levent Kutbay, Tarihçi-Yazar Sedat Onar, Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği Başkanı Bahattin Sürücü, Kuşadası Ticaret Odası eski Başkanı Ali Ergül, Kuşadası Müftüsü İbrahim Türedioğlu, Yazar Nail Topal, Sorbonne Üniversitesi öğretim üyesi Arkeolo, Rehmer Dr. Mehmet Kürkçü ve Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Mahmut Ökçesiz'in aralarında bulunduğu 8 akademisyen ve 1 araştırmacı konuşmacı olarak katılırken, yüzlerce kişi de katılım sağladı.

Etkinlikler kapsamında ayrıca araştırma gezileri de düzenlendi.

Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Mahmut Ökçesiz, "Haklımızın yoğun ilgi gösterdiği ve büyük bir zevkle izlenen bu seminerler ilçemizde ilk defa düzenlenmiş ve büyük bir boşluğu doldurmuştur. Seminerlerimize katılanlar arasında ADÜ Seyahat Acentacılığı ve Turist Rehberliği Yüksek okulu öğrencileri, profesyonel turist rehberleri olduğu kadar, 85 yaşlarındaki kentin ileri gelen büyükleri, yerel araştırmacı yazarlar, öğretmenler, lise öğrencileri, emekliler ve ev kadınları da vardı. Zaman zaman renkli tabloların oluştuğu bu seminerlerden çok şeyler öğrendik. Bu yıl başlanan seminerler dizisi imkanlar dahilinde her yıl temel konularda eğitim vermek amacıyla tekrar edilecek, bu kentte yaşayanların bilinçlendirilmesine ve kültürel ve tarihi mirasın korunmasına da önemli katkılarda bulunacaktır" dedi.

Seminerlerde sunulan tebliğler ve yapılan sunumların bir kitapta toplanacağını açıklayan Mahmut Ökçesiz, "Hazırlanacak bu kitap en kısa süre içinde bu seminere katılan ve katılım formunu dolduran katılımcılara bizzat ulaştırılacaktır. Ayrıca, hem katılımcılara, hem de çeşitli nedenlerle bu seminerlere katılamayan kültür ve tarih dostlarına CD olarak ücretsiz verilecektir. Seminerlerimize ve uygulama gezilerimize katılan tüm katılımcılara, bizleri eğiten hocalarımıza, salonu bize tahsis eden esnaf ve sanatkârlar odası yöneticilerine ve bu seminerlerde emeği geçen kültür ve tarih dostlarına gönülden teşekkür ederiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber