Ölen işadamının oğlu ile birlikte 7 kişi yarın hakim önüne çıkaraklar

İzmirli işadamı T.T'ye suikast düzenlemek isterken polisin teknik takibi sonucu yakalanan ve çete lideri olmakla suçlanan amca O.T, kanserden öldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ölen işadamının oğlu ile birlikte 7 kişi yarın hakim önüne çıkaraklar

İzmirli işadamı T.T'ye suikast düzenlemek isterken polisin teknik takibi sonucu yakalanan ve çete lideri olmakla suçlanan amca O.T, kanserden öldü.

Yaşamını yitiren işadamı O.T'nin oğlu T.T. ile birlikte toplam 7 kişi çete suçundan yargılanacaklar.

İşadamı hakkında önce çete davası açıldı. Davaya bakan İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi, bir yıl sonra olayın çete kapsamında olmadığına karar verdi. Takipsizlik kararı üzerine davaya bakan İzmir 5.Ağır Ceza Mahkemesi, olayda kalaşnikof tüfek ile hayalet silahların olduğunu, zanlıların çete kapsamında yargılanması gerektiğine karar verdi. Her iki mahkemenin uyuşmazlığı üzerine Yargıtay 5.Ceza Dairesi, zanlıların çete kapsamında yargılanmasına kararv erdi. Yargıtayın bu kararından sonra suikast çetesinin lideri olmakla suçlanan O.T, kanser hastalığı yüzünden yaşamını yitirdi. Oğlu T.T. ile birlikte toplam 7 zanlı, 39 ay sonra İzmir 10.Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkarak yargılanacak.

ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan teknik takip sonucu 2010 yılının Ocak ayında düzenledikleri operasyonda, işadamı T.T'yi öldürmek için silahlı örgüt kurdukları iddia edilen çeteye yönelik operasyon düzenledi. Aralarında amca O.T ile oğlu T.T.'nin de bulunduğu H.T., Ü.S., C.A., B.D.. O.T. ve E.C.'yi yakaladı. Zanlılardan kalaşnikof tüfek ile biri hayalet silah olarak bilinen iki tabanca, 2 kasatura, çok sayıda mermi ele geçirildi. Sanıklar arasındaki amca kanserden öldü.

7 KİŞİ ÇETE SUÇUNDAN YARGILANACAK

İşadamı T.T'ye suikast girişiminde bulunmak isterken suçüstü yakalanan 8 zanlıdan biri tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, sanıklar hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, örgüte üye olma, tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs, görevi yaptırmamak için direnme. 6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 8'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılması için iddianame düzenledi.

ÇETE LİDERİ İŞADAMI KANSERDEN ÖLDÜ

İzmir 10.Ağır Ceza Mahkemesi, davaya bir yıl baktıktan sonra olayın çete kapsamında olmadığını belirtip görevsizlik kararı verdi. Dava bunun üzerine İzmir 5.Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Davaya bakan 5.Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri, öldürme planı yapılan ve suikast silahının ele geçirildiği olayın çete kapsamında olduğunu belirterek görevsizlik kararı verdi. Dosya bunun üzerine yargıtaya gönderildi. Dosyanın yargıtaya gönderilmesinden kısa bir süre sonra sanıklar arasında bulunan amca O.T, kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi. Uyuşmazlık dosyasını inceleyen Yargıtay 5.Ceza Dairesi, sanıkların çete kapsamında yargılanması gerektiğine karar verdi. Şimdi oğlu ile birlikte toplam 7 kişi, işamanı T.T'ye suikast düzenlemek suçundan İzmir 10.Ağır Ceza Mahkemesi'nde çete suçundan yargılanacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber