Anadolu Üniversitesi 7 ülkeyi ağırladı

Anadolu Üniversitesi, Şehit Gazi Yıldırım Anadolu Lisesi'nin organize ettiği "Comenius Okul Ortaklığı (çok taraflı okul ortaklığı) Projesi" kapsamında yedi ülkeden 42 kişilik grubu ağırladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anadolu Üniversitesi 7 ülkeyi ağırladı

İspanya, Güney Kıbrıs, Romanya, Yunanistan, İtalya ve Litvanya'dan gelen öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'nü tanıma imkanı buldu. Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Fatma Akgüler Abacı, projenin amacının öğrencilerin uluslararası ilişkileri geliştirmek, yabancı dile olan motivasyonlarını güçlendirmek, okul ortaklığı sayesinde kültürlerarası etkileşim sağlamak olduğunu söyledi.

Anadolu Üniversitesi'ne öğrenciler gezdirmek maksadıyla geldiklerini ifade eden Abacı, "İtalya'da bir irtibat seminerine katıldım orada şimdiki ortaklarımızla tanıştım. Ortak çalışabileceğimiz kararını alıp da ortak proje konumuz üzerinde çalışıp başvurumuzu yaptığımızda yedi kişiydik. Proje kabul edildikten sonra çalışmalarımız başladı. Geçen yıldan beri devam ediyor. Bu altıncı proje ziyareti, şimdiye kadar beşine gidildi. Biz altıncıya ev sahipliği yapıyoruz. Anadolu Üniversitesine de öğrencileri gezdirmek amacıyla geldik" şeklinde konuştu.

Projenin Yunanistan Koordinatörü Alexandra Nikiforidou ise Türkiye'yi çok sevdiğini ifade etti. Nikiforidou, "Zaten komşuyuz. Yunanistan'da herkes burası ile bağlantılı. Herkes sıcak kanlı ve arkadaş canlısı. Eskişehir çok gelişmiş modern bir şehir. Çok genç insanları barındıran genç bir şehir. Anadolu Üniversitesi çok güzel bir üniversite" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber