Kamu yönetimi reformunun ikinci aşaması olan personel rejimi değişikliğine hazırlanan hükümet, işe devlet kadrolarını düzenleyen mevzuatı elden geçirerek başlıyor.

Haber Giriş : 08 Aralık 2003 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu yönetimi reformunun ikinci aşaması olan personel rejimi değişikliğine hazırlanan hükümet, işe devlet kadrolarını düzenleyen mevzuatı elden geçirerek başlıyor.

Kamu personel cetvellerini düzenleyen 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) başta olmak üzere devlet kadrolarını düzenleyen mevzuatta da önemli değişiklik hazırlığı yapılıyor.
Başbakanlığa bağlı Devlet Personel Başkanlığı tarafından başlatılan çalışma ile ilk aşamada kamu personel cetvellerini düzenleyen Genel Kadro ve Usulü Hakkında KHK'da değişiklik yapılacak. Kadroların yüzde 68'ini gösteren KHK'nın ek cetvellerine, belediye ve KİT'lerde çalışanlar ile sözleşmeliler de dahil edilecek.
Belediye ve KİT çalışanlarının ise yüzde 32'si, cetvellerde şu an görünmüyor. 190 sayılı KHK'da yapılacak değişiklik ile kadro ekinde yer alan üç cetvelin sayısı 10'a çıkarılacak.
Kanun Hükmünde Kararname de (KHK) yapılacak değişiklikle Sayıştay'a kamu personeli üzerinde hukuki denetimin yanı sıra performans denetimi yetkisi de verilecek.
Sayıştay, belediye ve Kamu İktisadı Teşekkülleri (KİT) dahil kamu kadrolarını performans etkinliği açısından denetleyip rapor hazırlayacak. Sadece İçişleri Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı'da bulunan kadro cetvelleri, düzenlemeden sonra Sayıştay'a verilecek.

Performansa göre değerlendirme
190 sayılı KHK'dan sonra ayrıca kadro rejimi, sicil disiplin sistemi ve mali hükümlerde de değişiklik yapılarak performansa göre değerlendirmeyi esas alan kamu personel rejimi reformunun altyapısı da hazırlanmış olacak.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber