Vali de koruyucu aile oldu

Genel Müdürlüğümüzün bakım ve koruması altındaki çocukların geleceğe güvenle hazırlanmaları ve sevgi dolu bir ortamda yaşamaları amacıyla ülkemiz genelinde başlatılan “Gönül Elçileri” projesi kapsamında Amasya Valisi A. Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, 8 yaşındaki bir çocuğa koruyucu aile olarak evlerini ve gönüllerini açtı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Nisan 2013 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali de koruyucu aile oldu

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Vali Öz, Gönül Elçileri projesinin ülkemizde olduğu gibi Amasya'da da ciddi bir karşılık bulduğunu anımsatarak "Bugüne kadar birçok kimsenin vali amcası, vali babası olduk. Ama bu kez aile olarak düşündük ve bir çocuğa yuvamızı ve gönlümüzü açmaya karar verdik dedi.

Sevgi evindeki bir kız çocuğunu önce evlerine misafir olarak davet ettiklerini anlatan Öz, çocukla kısa sürede geliştirdikleri sevgi dolu iletişimin kendilerini koruyucu aile olmaya yönelttiğini söyledi. Vali Öz sözlerine şöyle devam etti: "Koruyucu aile olarak onun sevgiye olan ihtiyacını hep beraber karşılıyoruz. Ailemizin bir ferdi olarak onu hayata hazırlayıp, başarılı bir birey olarak yetişmesi içinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu durumdan tek beklentimiz bu kızımızın sevgi dolu bir aile ortamında, geleceğe emin adımlarla yürümesidir. Eşim ve ben onun eğitimiyle, günlük yaşamıyla kendi çocuklarımıza yaptığımız gibi ilgileniyoruz. Onun mutluluğunu ve yüzündeki gülücükleri görmek ailemize ayrı bir mutluluk katıyor.”

En büyük desteği kızımdan görüyorum

Koruyucu aile olmaya karar verme sürecini anlatan Rukiye Öz ise; Gönül Elçileri projesinin Amasya'daki yaygınlaştırma çalışmaları sırasında Sevgi Evlerini ziyaret ettiklerini ve aldıkları kararda bu ziyaretin önemli rolü olduğunu söyledi. İmkanları olan ailelere koruyucu aile olmaları için çağrıda bulunan Rukiye Öz: "Orada kendime ve yavrularımıza sevgi dolu bir yuva bulmaya gayret edeceğime dair söz verdim. Daha sonra eşimle görüşerek bir çocuğa koruyucu aile olmaya karar verdik. Şunu da ifade etmeliyim ki bu noktada en büyük desteği kızımdan görüyorum. Çünkü kendi annesini, yeni bir kardeşle paylaşma noktasında çok cömert davrandı ve ailemize yeni katılan kızımızla çok çabuk kaynaştılar ve her şeylerini paylaşıyorlar. Onları oyun oynarken izlerken, birbirlerine duydukları sevgiyi gördüğümde, ne kadar önemli bir şeyi başardığımızı anlıyorum " dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber