Amasya'da iş sezonunu kamyon süren vali açtı

Amasya Valisi A.Celil Öz, bir törende şoför koltuğuna geçtiği kamyonu sürdü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2013 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Amasya'da iş sezonunu kamyon süren vali açtı

Amasya İl Özel İdaresi'nin iş sezon açılış töreninde beraberinde İl Genel Meclisi Mustafa Çittır ile birlikte kamyona binen Vali Öz, bir süre inceleme yaptığı kamyonun direksiyonuna geçip avluda tur attı. Dikkatli bir sürücü olduğunu ve daha önce de traktör kullandığını anımsatan Öz, ilk defa kamyon sürdüğünü söyledi.

İl Özel İdaresi'nin çalışma prensibinde etkin verimli ve tasarruflu olmayı önemsediklerini anlatan Öz, "Memleketin her köşesine alın terimizi dökmek için var gücümüzle çalışacağız. Bize verilen imkanları, araç, gereç ve kaynakları etkin, verimli kullanarak bu hizmetleri en iyi şekilde yürüteceğiz" dedi.

İlerleyen süreçte personelin çalışmalarını bizzat köylere giderek takip edeceğini vurgulayan Vali Öz, "Her kuruşunda tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğu için bu araçların döndüğü her tekerlek, harcadığımız her gram mazot veya geçen her bir dakikamız, bu memleketin her bir kuruşu bize emanettir. Bu emanete ne kadar sahip çıkabiliyorsak, vicdanen de o kadar da rahat olacağız. Bu iş sezonun da bize tekrar ağır yükler düşüyor" diye konuştu.

Kırsal alt yapı açısından sulama göletleri ve sulama şebekelerinin Amasya ekonomisi için hayati yatırımlar olduğunu anlatan Öz, "Bazı yıllar 7-8 yatırımı birlikte gerçekleştiriyoruz. Bunun sonucunu da ilimizdeki tarımsal faaliyetlerin çeşitlenmesinde görüyoruz. İçme suyu konusunda hiçbir zaman eksikliğe göz yumamıyoruz. İçme suyu eksikliği olan bütün köylerimizin ihtiyacını öncelikle karşılayacağız. Bu sene içme sularımızda, depolarımızın ıslahı ve yenilenmesi hususunda ekstra bir program uygulayacağız" şeklinde konuştu.

Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, İl Genel Meclisi üyeleri ve personelin de katıldığı törende kurban kesilip birlikte dua edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber