Suriyelilerin vurduğu Türk polis şehit oldu

Akçakale’de Suriyelilerin açtığı ateş sonucu yaralananlar arasında yer alan polis memuru Ferhat Avcı şehit oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Mayıs 2013 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suriyelilerin vurduğu Türk polis şehit oldu

Akçakale Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa'daki Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alınan polis memuru Ferhat Avcı, tüm çabalara karşın kurtarılamayıp şehit oldu.


*Sınır kapısında çatışma/ Foto Galeri

*Akçakale Sınır Kapısı'nda gerginlik: 7 yaralı/ Video


Akçakale'nin karşısında bulunan ve iç karışıkların devam ettiği Suriye'nin Rakka Kentine bağlı Talabyad İlçesi'nden Türkiye'ye geçmeye çalışan Suriyeliler'in kendilerine engel olmaya çalışan güvenlik güçlerine uzun namlulu tüfeklerle ateş açtığı sırada ağır yaralanan 2 polis, 5 asker ve 4 vatandaşın tedavileri ise sürüyor.

Şehit Polisin Memleketi İslahiye'ye Ateş Düştü

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'ndeki Gümrük Kapısı'ndan geçmek isteyen Suriyeliler'le güvenlik güçleri arasında çıkan gerginlikte, açılan ateşte vurulup ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olan 27 yaşındaki polis memuru Ferhat Avcı'nın, Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Evli ve 1 çocuk babası şehit polisin anne ve babası, acı haberi alır almaz Şanlıurfa'ya gitti.

Öğle saatlerinde Türkiye'ye geçmelerine izin verilmeyen Suriyeliler, Akçakale Sınır Kapısı'nda kendilerine engel olan güvenlik güçleri ile sivil vatandaşları önce taşladı, ardından da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Bu sırada sınır hattında bulunan polis noktası ile bazı araçlar da ateşe verildi. Suriyeliler'in açtığı ateşte yaralanan 12 kişi arasında bulunan polis memuru Ferhat Avcı, kaldırıldığı Şanlıurfa Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

BABA OCAĞINDA YAS VAR

3 yıllık polis memuru olan Ferhat Avcı'nın, Suriye olaylarının başlamasının ardından İstanbul'dan Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne atandığı öğrenildi. Bugünkü gerginlikte şehit düşen Avcı'nın ölüm haberi, öğleden sonra İslahiye'nin Hurriyet Mahallesi'nde bulunan baba evine iletildi. Kara haberi alan yakınları evin camına Türk bayrağı asarken, oğullarının şehit olduğunu öğrenen anne ve babası da Şanlıurfa'ya gitti.

Şehit polisin evini ziyaret eden İslahiye Emniyet Müdürü Enver Soylu, aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Emniyet Müdürü'nün ziyareti sırasında fenalaşan şehidin ablası Sabiha Türk, evin önünde hazır bekletilen ambulansla İslahiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

YARIN TÖRENLE UĞURLANACAK

Ölümüyle Akçakale'deki meslektaşlarını da yasa boğan Ferhat Avcı'nın, şehit olmasının ardından AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt ile Akçakaleli bürokratlar morga gelerek, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu'na başsağlığı dileğinde bulundu. Şehit polis memurunun yarın sabah Şanlıurfa'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi İslahiye'ye gönderileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber