Antalya'da dolandırıcılık operasyonu

Antalya merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda, dolandırıcılık olayına karıştıkları iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2013 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antalya'da dolandırıcılık operasyonu

Antalya merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda, dolandırıcılık olayına karıştıkları iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir aylık teknik ve fiziki takibin ardından belgede sahtecilik yaptıkları iddia edilen bir suç örgüte yönelik İstanbul, Diyarbakır, Antalya ve Tokat'ta belirlenen adreslerde eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyonda Antalya Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde çalıştığı belirlenen S.Ç. ile örgüt elebaşı M.M, kız kardeşi N.M, örgüt üyeleri H.P, F.A, T.B, L.K. ve Y.Y. yakalandı.

Örgütün Antalya, İstanbul ve Ankara'da internetten satılık veya kiralık eşyalı iş yerlerini belirli bir kapora karşılığında sahte belge düzenleyerek kiraladıkları ya da satın aldıkları, daha sonra buradaki eşyaları alarak kaçtıkları ileri sürüldü.

Zanlılardan 7'si, emniyetteki işlemlerinin ardından, "Belgede sahtecilik, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü çalışanı S.Ç. ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber