Arınç, her gün basın toplantısı yapan Vekile tepki gösterdi

Bülent Arınç, haftanın 7 günü basın toplantısı düzenleyen MHP'li milletvekili Özcan Yeniçeri'ye tepki gösterdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mayıs 2013 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Manisa'da 10. yıl marşı yerine önce mehter marşı çalınması yönündeki sözlerine bir MHP'li vekilin tepki gösterdiğini belirten muhabire "Her gün basın toplantısı yapıyor görünen arkadaş mı?... O mu söyledi. Bugün mü söyledi?" diye sordu.

CHP'li vekilin tepki gösterebileceğini ancak MHP'li bir milletvekilinin tepki vereceğinin dünya yıkılsa aklına gelmeyeceğini belirten Arınç "Demekki konuşacak bir şey bulamamış çok sayın profesörümüz bugün bu konuya eğilmiş. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihinde ilk defa oluyor. Hiçbir sıfatı olmayan bir milletvekili her gün basın bürosunda bir saat ayırıyor ve o saati doldurmak üzere aklına ne gelirse konuşuyor. Buradan kendisine saygılarımızı iletelim. Bu kötü bir örnek, bir insan her gün basın toplantısı yapmak için basın bürosunda bir yer kapatamaz. Kapatırsa ona gülerler." dedi.

2007 yılında Torbalı'da katıldığı benzer bir törende, sunucunun tüm kalabalığı ayağa kaldırarak 10'uncu Yıl Marşı'nı okumaya zorlamasına tepki gösterdiğini anlatan Başbakan Yardımcısı Arınç, dün şenliğin düzenlediği köyün kendi köyü olduğunu söyledi. Törenlerde Mehter Takımı'nın en sona bırakıldığını ve Mehter Takımı'nın saatlerce ayakta bekletildiğini anlatan Arınç, şunları kaydetti:

"Biz adamcağızları ayakta beklememeleri için bir tarafa alırken bir de 10'uncu Yıl Marşı başlamasın mı kardeşim. Aman Allah'ım aklımı koru' dedim. Şu Mehter burada duruyorken önce bu başlasa, çalsa da sonra gönlünüzce 10'uncu Yıl Marşı'nı söyleseniz ne kadar iyi olur anlamında bir iki söz söyledim. Şimdi CHP'nin buna hayıflanmasını anlıyorum çünkü onlar 27 Mayıs darbesini de bir devrim olarak görürler. 27 Mayıs darbesine bugüne kadar hiçbir CHP'linin karşı çıkmadığını çok iyi biliyorum. 27 Mayıs'ın yıldönümünde bize 10'uncu Yıl Marşı'nı çaldırıyorlar. 10'uncu Yıl Marşı'nı bu kadar çok beğeniyorsa CHP, bir teklifim var. CHP genel merkezinden 24 saat aralıksız 10'uncu Yıl Marşı'nı çalsınlar veya Meclis'te Grup toplantılarına mutlaka 10'uncu Yıl Marşı'yla başlasınlar. Cumhuriyet'in 90'ıncı yılındayız. 2023'te 100'üncü yıl olacak. Şimdi toplantıların her birinde uzun uzun 10'uncu Yıl Marşı'nı ayakta ellerindeki bayraklarla söylemenin yeri mi güzel kardeşim. Bana göre değil. Ben bunu söyledim. Nezaketle, güzellikle önce Mehter'le başlarsınız. Ondan sonra da isteyen 10 defa 10'uncu yıl Marşı'nı söyler dedim. Bak buna Özcan Yeniçeri bile tepki göstermiş. Allah'ım aklımızı koru."

"İstiklal Marşı denildiğinde ayağa fırlarız. Bütün hançeremizle o güzel marşı söyleriz. 10 kıtasının 100 kelimesine de gönülden katılırız" diyen Arınç, "İstiklal Marşı bizim marşımız ama onun dışında Fetih Marşı'nı da severiz. 10'uncu Yıl Marşı'nı da severiz ama herşey yerli yerinde olacak. 29 Mayıs İstanbul'un Fethi'nde sen neyi çalarsın kardeşim. Fetih Marşı'nı mı 10'uncu Yıl Marşı'nı mı?" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber