Afyonkarahisar'da Mayıs ayında 470 kişi işe yerleştirildi

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, kentte Mayıs ayında 470 kişinin işe yerleştirildiğini ve şuanda dolgun ücretle mermer sektöründe işe yerleştirmek için 600 kişi aradıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2013 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afyonkarahisar'da Mayıs ayında 470 kişi işe yerleştirildi

Afyonkarahisar 2013 yılının ilk 5 ayında 3 bin 501 kişinin işe yerleştirildiğini ve işsizlerin iş bulmaları için gerekli çalışmaların hassasiyetlikle sürdürüldüğünü kaydeden Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, bu kapsamda özel sektörle birlikte birçok kamu kurum ve kuruluşu ile de ortaklaşa çalışıldığını dile getirdi. Afyonkarahisar lokomotif sektörleri arasında yer alan mermercilik sektörünün şuanda acilen personele ihtiyacı olduğunu belirten Ünlüyalvaç, sektörün ihtiyaç duydu 600 kişi için kurumu kayıtlı yaklaşık 15 bin işsize tek tek telefonla ulaşarak iş davetiyesi gönderdiklerini söyledi. Mermer sektörüne gerekli olan 600 kişi için 12 Haziran Çarşamba günü, gelen başvuru rakamlarına göre kurumda seçme yapacaklarını anlatan Ünlüyalvaç, "Mermer sektörüne dolgun maaş ve sosyal hakları ile birlikte personel arıyoruz. Sektörün ihtiyaç duyduğu kişi sayısı şimdilik 600 ile sınırlı, ancak biz bu rakamın ilerleyen günlerde aratacağını düşünüyoruz. İşsizlerimiz bence bu fırsatı kaçırmasın ve iş sahibi olmak için belirtilen tarihe kadar kurumumuza başvuruda bulunsunlar" dedi.

İŞSİZLERİN ADRESİ BİZ OLMALIYIZ

Afyonkarahisar'da mermer sektörünün yanı sıra 'çağrı operatörlüğü' sektörünün de kentin lokomotif sektörleri arasına girmeye başladığından bahseden Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, bu sektörde 500 kişilik iş açığının olduğunu vurguladı. Kentte işsizliğin azaltılması için kurumun çalışmalarına daha fazla arttırdığını, özellikle meslek danışmanlarının bu noktada büyük gayretlerinin olduğunu da kaydetti.

Ünlüyalvaç, işveren ile işsizler arasında köprü görevi gören Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür'lüğünün bu alanda çalışmalarını arttırarak devam ettireceğini belirterek, "Biz işsizlerimizin iş ararken ilk adreslerinin kurumumuz olduğunu unutmamalarını istiyoruz" dedi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber