Uşak'ta davul, zurna ve halaylı iş bırakma eylemi

Uşak'ta Eğitim Sen ve Eğitim İş üyesi yaklaşık 400 kişi, Uşak Endüstri Meslek Lisesi'ne "Bu Okulda Grev Vardır" afişi asıp miting yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Haziran 2013 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uşak'ta davul, zurna ve halaylı iş bırakma eylemi

Uşak'ta iş bırakma eylemi yapan KESK, Eğitim Sen ve Eğitim İş üyesi yaklaşık 400 kişi, Uşak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne "Bu Okulda Grev Vardır" afişi asıp miting yaptı. Grup, davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Uşak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önünde bugün sabah saatlerinde toplanan sendika üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüyüşe geçti. Yapılacak olan miting nedeniyle İsmetpaşa Caddesi'nin bir bölümü kısa süreliğine trafiğe kapatıldı. "Her Yer Taksim Her yer Direniş" sloganı atarak Atatürk Anıtı önüne gelen sendika üyelerine CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan ve Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen de destek verdi. Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç, "Kamu emekçileri bugün Türkiye'nin dört bir yanında kendisi için değil, insanca bir yaşamı hak eden herkes için grevde. Türkiye'de son bir haftadır yaşananlar, çok uzun süredir gecenin karanlığının hakim olduğu bir ülkede eşitliğe, özgürlüğe ve demokrasiye hasret bırakılan tüm kesimlerin umutlarını yeniden filizlendiriyor. Silmeye, unutturmaya çalışanlara inat, topraklarımızda süren toplumsal mücadeleler tarihine yeni sayfaların eklenişine tanıklık ediyoruz" dedi.

Taksim Gezi Parkı direnişinin halkın yükselen tepkisinin ifadesi olduğunu belirten Ertunç, "Gezi Parkı direnişi halkı kul olarak gören, marjinal, çapulcu olarak nitelendirecek kadar pervasızlaşanların gaz bombalarının dumanı, Sisi ile perdelemeye çalıştığı emek ve demokrasi düşmanlığını tüm çıplaklığıyla ortaya sermiştir. Sokak sokak, mahalle mahalle tüm ülkeye yayılan direniş sadece Gezi Parkı'nı değil, bütün bir ülkeyi sermayenin talanına açan, yıllardır emek ve demokrasi düşmanlığının bayraktarlığını yapanlara karşı halkın yükselen tepkisinin ifadesidir" diye konuştu.

Sendika üyeleri açıklamanın ardından davul zurna eşliğinde halay çektikten sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber