Hasankeyf'in ağlayan mağarası turizme açıldı

Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesi Günfa bölgesinde bulunan ve Urartular döneminden kaldığı belirtilen 'Ağlayan Mağara' turizme açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Haziran 2013 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hasankeyf'in ağlayan mağarası turizme açıldı

Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesi Günfa bölgesinde bulunan ve Urartular döneminden kaldığı belirtilen 'Ağlayan Mağara' turizme açıldı. Hasankeyf Belediyesi, turizme açılan bölgede bin 500 kişiye yemek verdi.

Urartular döneminden kalan Günfa bölgesini turizme açan Batman'ın Hasankeyf Belediyesi, ilçe sakinlerini yemekte ağırladı. Ağlayan mağaranın turizme açılması ve türbe anma etkinliklerine Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Hasankeyf Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nevzat Dilekçi ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlikte bir konuşma yapan Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Günfa bölgesinin doğa harikası bir yer olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Kayalarla çevrili bölge güneş görmeyen bir yer. Mağaranın üst katlarından gelen su, ağlayan bir mağara manzarasını oluşturmuş. Su sızıntısı kayayı serin tutuyor. Bugün hem bu mağarayı turizme kazandırmak, hem İmam Abdullah türbesi anma şenliklerinde okutulan mevlidi şerif yemeğinde Hasankeyflilerle bir aradayız. Uzun yıllar bu anma şenliği yapılmıyordu. Şimdi Hasankeyf sakinleriyle bir araya gelip saklı mirasımıza sahip çıkıyoruz."

BİLGİLENDİRME LEVHALARI KONULDU

Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın da, bir süre önce açtıkları gezi güzergahıyla turistlerin tarihi eserleri daha kolay görme imkanına kavuştuğunu ifade etti. 19 eserle ilgili bilgilendirme levhalarının gezi güzergahına dikildiğini hatırlatan Kaymakam Taşkın, "Zeynelbey Türbesi'nde başlayan ve Dicle nehri kenarını kapsayan gezi güzergahındaki yürüyüşle konuklarımız Hasankeyf'in tarihiyle ilgili bilgilendirmeyi levhalardan öğrenebiliyor. Ayrıca toz ve topraktan kurtardığımız konuklarımız, gezi güzergahındaki yerli rehberlerden de bilgi alabiliyorlar" diye konuştu.

TARİH GÖLGESİNDE KONSER

Ağlayan mağaranın turizme açılması nedeniyle düzenlenen etkinlikte Hasankeyf Belediyesi'nce bin 500 kişiye kavurma, pilav, tatlı ve ayrandan oluşan yemek ikram edildi. Etkinlik çerçevesinde Günfa bölgesinde ilk kez verilen konserde Batmanlı sanatçı Veysi Güney, Hasankeyflilere müzik ziyafeti sundu. Kürtçe şarkılarla konser veren Güney'in şarkılarına Kaymakam Taşkın, Belediye Başkanı Kusen ve diğer konuklar halayla eşlik etti. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber