Kız kaçırma cinayetinde 6 kişi adliyeye sevk edildi

SANCAKTEPE'de 14 yaşındaki bir kızın kaçırılmasının ardından başlayan ve bir kişinin ölümü bir kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişi adliyeye gönderildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Haziran 2013 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kız kaçırma cinayetinde 6 kişi adliyeye sevk edildi

3 katlı bir binanın da yakıldığı olaylara neden olduğu iddia edilen 14 yaşındaki C.K. ise şu ana kadar polis tarafından bulunamadı. Yetkililer olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Sancaktepe, Veysel Karani Mahallesi, Millet Sokak üzerinde dün yaşanan olaylarda iki aile arasında kız kaçırma yüzünden başlayan kavgada Nevzat Ayırkan (32) tabancayla vurularak öldürülürken amcasının oğlu Emrah Ayırkan (22) ayağından yaralanmıştı. Gün boyu devam eden olaylar sırasında kaçırıldığı iddia edilen 14 yaşındaki C.K.'nın ailesinin oturduğu 3 katlı evde kundaklanarak ateşe verilmişti. Olay yerine sevk edilen çevik kuvvet ekipleri tarafından bastırılan kavganın ardından polis olaya karıştığı iddia edilen 6 kişiyi gözaltına almıştı. Olay yerinde yapılan incelemede olayda bir av tüfeği ile 9 mm bir tabanca kullanıldığı belirlenmişti.

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada 14 yaşındaki C.K.'nın Nevzat Ayırkan tarafından kaçırıldığı, ardından bulunarak bir hafta içinde ailesine teslim edildiği öğrenildi. Bu olaydan kısa süre sonra C.K.'nın yine Nevzat Ayırkan'a kaçtığı bulunduğunda ise “Ailemden şiddet görüyorum.” dediği için yetiştirme yurduna yerleştirildiği öğrenildi. Bir ay önce izinli ayrıldığı yurda bir daha geri dönmeyen C.K.'nın ailesinin yine Nevzat Ayırkan'a kaçtığını iddia ederek hesap sormak istemesiyle olayların başladığı iki ailenin gün içinde birkaç kez birbirlerinin evlerine kavgaya gittikleri tespit edildi.

Poliste yapılan sorgularında kavgaya karıştıklarını ancak silah kullanmadıklarını söyleyen Ali K.(37), Alişan K.(35), Selim K.(28), Erdal K.(41) ve Bülent A.(20) polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiler.

KAYIP KIZ ARANIYOR

Öte yandan polis bir ay önce yetiştirme yurdundan ayrılan C.K. ise tüm aramalara rağmen bulunmadı. Polis C.K.'nın bulunduktan sonra tekrar yetiştirme yurduna teslim edileceğini belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber