Bakan Eker: İki elim zam yapanın yakasında olacak

Tarım BakanI Eker, et fiyatlarını sürekli takip ettiklerini belirterek Ramazan ayı öncesi spekülasyon yapanları uyardı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Temmuz 2013 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevin Bilgin

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ramazan ayı öncesinde uyarıda bulundu. Et fiyatlarının önceki yıllara göre ucuz seyrettiğini, fiyat artışı için de bir sebep olmadığını belirten Eker, et fiyatlarının speküle edilerek yükseltilmesine tepki gösterdi. Eker “Belirlediklerimize ceza ve diğer yaptırımları uyguluyoruz. Belirleyemediklerimizin de kıyamette ellerim yakalarında olacak. Şu anda et fiyatlarını günlük online takip ediyorum. Ciddi sıçrama yok” dedi.

Ne zammı, indirim var

Eker, Meclis kulisinde gazetecilerle yaptığı sohbette, Ramazan ayına dönük olarak fiyatların arttırıldığı iddialarının spekülasyon olduğunu belirtirken, “Et Balık Kurumu'nun kıyma, kuşbaşı, pirzola fiyatlarında indirim yapıldı, ne zammı. Medyada bu tür bilgiyi verenlerin yaptığı ahlaksızlık. Nereden çıkarıyorlar. Ne zammı, yalan” diye konuştu. Eker, şunları kaydetti: “27 Haziran 2013 fiyatları; kıyma 23 TL, kuşbaşı 25TL, biftek 30 TL, kuzu 39 TL. 26 Nisan 2010 fiyatları enflasyon hariç yani 39 ay önceki nominal fiyata göre yüzde 6.24 kıymada düşüş var. Kuşbaşında yüzde 7.77, biftekte yüzde 6.37, bunun üzerine enflasyonu koyun daha da aşağı iniyor. Nereden bakarsan bak 3 yıl öncesinde göre yüzde 36.5 düşüş var. Nasıl 'fiyat arttı' diyorlar. Vicdansızlar, kafadan konuşuyorlar. Fiyatlar eksiye gidiyor, 3 sene öncesine göre düşüş var.”

Fiyat artışı yalan

Eker, fiyatların düştüğünü ama bunun topluma farklı yansıtıldığını belirtirken, “Fiyatlar düşüyor. Özü bu, yalan yani. Ben öbür tarafa inanıyorum da bunların yatacak yeri nasıl olacak? Kıyamet günü bunların yakasına yapışacağım” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber