Muhtaç aylığına 50 bin başvuru

Çocuğunu askere gönderen ve bu nedenle geçim zorluğu çeken 50 bin aile, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na muhtaç aylığı için başvurdu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Temmuz 2013 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhtaç aylığına 50 bin başvuru

Meltem ÖZGENÇ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, 'Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı' için hazırlanan Bilişim altyapısını, Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Projesi bünyesinde, 10 Temmuz'da Türkiye genelinde kullanıma açtı. Buna göre çocuklarını askere gönderen muhtaç aileler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına “muhtaç aylığı” için başvurabilecek.

*Torba tasarı kabul edilerek yasalaştı

*On milyon kişiye ücretsiz seyahat hakkı

Açıldığı ilk 2 gün içinde Vakıflara başvuran 50 bin kişinin 20 bini sisteme kaydedildi. Diğer başvurular ise bir hafta içinde sistemde yer alacak. Daha sonra kişilerin muhtaç aylığına hak kazanıp kazanmadıkları belirlenecek. Bunun için ise yoksulluk şartı aranıyor. Başvuran kişinin muhtaçlığı tespit edilirken sosyal güvenceli olmaması şartı aranacak.

Temmuz sonu itibariyle kayıt ve yardım bağlama işlemleri tamamlanarak ailelere aylık 250 TL olmak üzere 2 ay için 500 TL'lik ilk ödeme yapılacak. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Milli Savunma Bakanlığı sistemlerinden askerlik durumuna ilişkin bilgiler online çekiliyor. Askerlik süresinin bittiği sistemden tespit edilecek. Sistem kadınlara öncelik tanıyor. Yardıma, askere giden kişinin evli ise sadece eşi, bekar ise öncelikle annesi, annesi hayatta değil ise babası başvurabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber