Hatay'ı sel ve heyelan vurdu: 5 ölü/Video

Hatay Dörtyol'da yaşanan sel sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

Haber Giriş : 19 Temmuz 2013 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Dörtyol ilçesi Göcek Yaylası mevkisindeki sel nedeniyle 6 evin yıkıldığını, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin yaralandığını bildirdi.


Hatay Dörtyol'da yaşanan sel sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

AFAD' tan yapılan açıklamaya göre, Hatay' ın Dörtyol ilçesi Göcek yaylası mevkiinde yaşanan aşırı yağışlar sonucunda oluşan göçük ve sel baskınları nedeniyle 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup, 10 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmıştır.Kayıp vatandaşlarımızın olabileceği ihtimaline karşı Başbakanlık AFAD tarafından; Genelkurmay Başkanlığı'ndan arama-kurtarma helikopteri ile sağlık bakanlığı'ndan ambulans helikopter görevlendirilmiştir. Helikopterler bölgede çalışmalara başlamıştır.

Ayrıca; Adana İl AFAD Müdürlüğü'nden ekipler de Hatay'a gönderilmiş olup, arama-kurtarma çalışmaları devam etmektedir.." denildi.

EVLER TOPRAK ALTINDA

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bulunan Çökek Yaylası'nda meydana gelen heyelanda yaylada bulunan evler toprak altında kaldı. İlk belirlemelere göre enkaz altında 3 kişinin kaldığı öğrenilirken bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi. Yaylaya yol veren köprülerin de selden zarar görmesi nedeniyle helikopterler ile arama kurtarma ekipleri bölgeye gönderildi.

İlçede halen şiddetli yağış etkili oluyor.

SEL FELAKETİNİN ARDINDAN

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşanan sel ve heyelan felaketi nedeniyle Çökek yaylasına giden yolun bir kısmı açıldı .

Diğer yaylalara bağlanan yolların halen kapalı olması nedeniyle vatandaşlar yaya kaldılar.

Çökek yaylasında yaşanan heyelan nedeniyle sabah saatlerinden itibaren başlayan yol açma çalışmaları kapsamında Dörtyol merkezden Çökek yaylasına kadar olan bölüm kısmen açıldı fakat yayla içerisinden geçerek diğer yaylalara bağlanan yolların halen kapalı olması nedeniyle vatandaşlar yaya kaldılar. Mesai bitimi ile birlikte çalışmalara ara verilirken Karakese muhtarı Yahya Ateş, "Çökek yaylasından yukarı diğer yaylalara ulaşım yok. Elektrikler kesik sular kesik, yol açma çalışmaları durdu herkes çekildi gitti. Vatandaş yaylaya yayan gidiyor kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor. Yetkililerimizin buraya yeteri kadar hizmet getirmesi lazım. Yol açılmasından başka yapılan bir şey yok perişan haldeyiz" dedi.

Dörtyol'da işlerini bitirip yaylalarına dönmek isteyen vatandaşlar ise yolda kaldılar. Çökek yaylasının içinden geçen yolların kapalı olması nedeniyle araçlarını park etmek zorunda kalan vatandaşlar yola yaya olarak devam ettiler.

Öte yandan yayla içerisinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Jandarma yayla içerisinde zarar gören ev ve arazileri ve otomobillerin fotoğraflarını çekerek tutanak tutuyor. Halen bir çok ev ve otomobil enkaz halinde bulunuyor.

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber