Altın fiyatlarındaki düşüş Fed uyarısıyla hızlandı

Haftanın ilk gününe moralli başlayan altın fiyatları öğleden sonra başlayan düşüşü bugüne de taşıdı. ABD istihdam verisinden destek alarak 1.320 dolara yaklaşan altının onsu, dün akşam Dallas Fed başkanının yatırımcıları uyarmasıyla 1.300 doların altına kadar geriledi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Ağustos 2013 08:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Altın fiyatlarındaki düşüş Fed uyarısıyla hızlandı

Altında yine şiddetli dalgalanma yaşanıyor. Haftaya ABD istihdam verisinden aldığı moralle toparlanarak başlayan altın fiyatları dün akşam ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Dallas başkanının konuşmaları sonrası hızlı düşüşe geçti.

1.320 DOLARIN ALTINA İNDİ

Cuma günü açıklanan ABD istihdam verisinin etkisiyle altının onsu dün öğlen saatlerine kadar 1.320 doları test etmeye yakın seyrediyordu. Ancak öğleden sonra başlayan düşüş dalgası Fed açıklaması sonrası şiddetlendi. Altının onsu yeni günde 1.320 doların altında işlem görüyor.

'FED TAHVİL AZALTABİLİR'

Peki altını yeni düşüşe sürükleyen açıklama neydi? Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, dün akşamki konuşmasında merkez bankasının tahvil alımlarını azaltmaya yakın olduğunu söyleyerek, yatırımcıları uyardı. Bu da zaten altını artık güvenli liman olarak görmeyen yatırımcının endişelerini artırdı.

YATIRIMCILARI UYARDI

Dallas Başkanı Fisher, yatırımcıları teşviklere bel bağlamamaları konusunda da uyardı. Fed'in iki üst düzey yöneticisinin daha bu hafta içinde birer konuşma yapması bekleniyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Gram altın 81.6 TL

Çeyrek altın 142.6 TL

Yarım altın 282.5 TL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber