Alaşehir'de zarar tespiti başladı

Alaşehir ve çevresinde dün akşam saatlerinde yağan şiddetli yağmur bazı köy ve bağ alanlarında zarara yol açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2013 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alaşehir'de zarar tespiti başladı

Alaşehir ve çevresinde dün akşam saatlerinde yağan şiddetli yağmur bazı köy ve bağ alanlarında zarara yol açtı. Gümüşçay Köyü'nde Kurudere'nin şiddetli yağış nedeniyle taşması sonucu köyde çok sayıda evi su bastı. Sel baskınında ev ve damlar sulara gömülürken çok sayıda kümes hayvanı boğularak telef oldu.

Yağış sonrası hasar tespit çalışmalarına başlayan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri gün boyu ekili ve dikili alanlarda incelemelerde bulundu. Yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda Killik beldesi, Gümüşçay, Aydoğdu, Ilgın ve Çakırcaali köylerindeki yaklaşık 3 bin dekarlık bağ alanlarında çeşitli oranlarda hasar ve zarar tespit edildi. Killik Beldesi'nin Gökdere, Aliağa ve Kocakır mevkilerinde üzüm ve bağlarda yüzde 80 oranında zarar tespit edildiği öğrenildi. Ilgınköy ve Çakırcaali köylerinde yaprak ve üzümlerde zarara rastlanırken, Güüşçay köyünde ise ev ve hayvan damlarında büyük zararlar oluştuğu, kümes hayvanlarının telef olduğu gözlendi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince yapılacak hasar tespit çalışmalarının hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Çalışmalar tamamlandığında zararlarla ilgili bir rapor hazırlanacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber