Öğretmenlere koçluk eğitimi verildi

Balıkesir'de, öğretmenlerin mesleki becerilerini geliştirmelerine yönelik eğitimler kapsamında geliştirilen, "Sevgi Dünyası Eğitim Koçluğu" isimli proje, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteği ile gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2013 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenlere koçluk eğitimi verildi

Balıkesir 75. Yıl Ortaokulu yönetici ve öğretmenleri proje kapsamında koçluk eğitimi aldılar.

Uluslar arası Koçluk Kurumu olan Association for Coaching International tarafından onaylı koçluk eğitimleri veren, İzmir merkezli özel bir firmanın eğitmenleri tarafından verilen eğitimler Yıldız Mahallesi 75. Yıl Ortaokulunda yapıldı. 10 gün süren eğitimler 29 Ağustos 2013 günü tamamlandı. Proje kapsamında Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosundaki 30 yönetici ve öğretmenin, "Profesyonel Koçluk (Yaşam Koçluğu)" ve "Öğrenci Koçluğu" programını tamamlayıp 'profesyonel koç' ve 'öğrenci koçu' sertifikalarını törenle aldılar. 75. Yıl Ortaokulu müdürü Gültekin Tuna, "Koçluk Eğitimi sonunda okulumuzda uyguladığımız eğitim anlayışına profesyonel anlamda koçluk bakışını ekleyerek fark oluşturacağız" diye konuştu.

10 gün süren eğitimlerde, "Temel Koçluk Becerileri Eğitimi", "Koçluk Süreci ve Özel Koçluk Becerileri Eğitimi" ve "Öğrenci Koçluğu" modülleri tamamlanırken, modüllerin içeriğinde iletişim modelleri, NLP ile öğrenme ve öğretme, güdülenme, gelişim sürecinde koçluk, öğretmen, öğrenci ve ebeveyn üçlüsünde koçluk süreci, bilgi transferinde mentorluk donanımına sahip oldukları kaydedildi. Bunun yanında yönetici ve öğretmenler; Motivasyonda mentörlük, öğrenmeyi öğrenme, hafıza teknikleri, anegramlar, zeka tipleri, eğitimde diğer zekaların devreye sokulması, kişilik tipolojileri algılama türleri ve iletişim sihirbazlığı konularında eğitimi aldılar. Eğitimi tamamlayan öğretmenlerin hem yaşam koçluğu hem de öğrenci koçluğu beceri ve araçlarına sahip oldukları belirtildi.

Okuldaki eğitim başarı oranıyla ilgili bilgi veren müdür Gültekin Tuna, şunları söyledi;

"Okulumuz son üç yılda SBS kazanma oranları bakımından, hem Balıkesir ortalamasının hem de Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak çok büyük bir atılım yapmıştır. Üç yılda İlimizde 24.sıradan 6. sıraya çıkmıştır. Yaklaşık üç yıldır hem okulda, hem 5, 6, 7 ve 8. sınıflardaki tüm öğrencilere ev ziyaretine okul müdürü, müdür yardımcısı, rehber öğretmen ve koçluk yapan öğretmenler ile birlikte gidilerek eğitim koçluğu hizmetleri verilmeye başlandı. Gönüllü eğitmenlerimize verilmesi planlanan eğitimler, eğitmenlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamakla beraber asıl hedef alınan eğitimlerle öğrenci koçluğu vasıtası ile öğrenciler gerek okul yaşamında gerekse yaşamın diğer alanlarında kendini tanıyacak, değerlendirecek, farkındalıkları artacak, çözüm bulan düşüncelere yönelen, vizyon oluşturan, hedef belirleyen, yaşamın her alanında başarısı artan nitelikli insan gücünün yetişmesine katkı sağlayacaktır. SBS'de daha iyi bir başarı yakalayarak ilk üç sırada yerini alıp bir yıldız olduğunu hissettirecektir. Yıldız Mahallesi 75.Yıl Ortaokulu Balıkesir'de parlayan bir yıldızdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber