Tazminat ödemeyen başkana suç duyurusu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2006 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova'nın Çınarcık Belediyesi tarafından işten çıkartılan 52 işçi, mahkemeyi kazandıkları halde tazminatları ödenmediği gerekçesiyle Belediye Başkanı Murat Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Çınarcık Belediyesi'nde çalışan 52 işçi, Mali İdareler Kanunu gerekçe gösterilerek kıdem ve ihbar tazminatları ödenmeksizin 31.02.2004 tarihinde işten çıkarılınca, Yalova İş Mahkemesi'ne açtıkları davaya kazandı. Bunun üzerine tazminat davası açan işçiler, bu davayı da kazanarak haklarını almak için kanuni süreci başlattı. Belediyeye avukatları aracılığıyla bir ödeme planı gönderen işçiler, kendilerine gösterilen belediye meclisi kararı karşısında şoke oldu. Meclisin, belediyeye ait tüm menkul ve gayrimenkuller ile gelirlerin kamuya tahsisine karar verdiği, bu yüzden işçilere herhangi bir ödeme yapılmayacağı bildirildi.

Belediye hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten işçi sözcüsü Yunus Altıntaş, "Başkan Murat Erdoğan, göreve geldiği günden beri belediyede siyasi kadrolaşma yapıyor. Mahalli İdareler Kanunu'nu gerekçe göstererek haklarımızı vermeden bizi kapıya koyan zihniyet, bizim işten çıkarılmamamızın ardından yeni işçi almak için başvuruda bulunmuştur. Ancak Çınarcık Kaymakamlığı, 'Madem işçi alacaktın, işçilerini çıkartmasaydın' diyerek buna izin vermemiştir. Biz haklarımızı aramak için mahkemeye başvurduk ve açtığımız her iki davayı da kazandık. Buna rağmen bizim tazminatlarımız ödenmedi.

Bunun üzerine belediyeyi icraya verdik. Bu sefer de belediye meclisi tarafından bir karar alarak bunu engellemeye çalıştılar. Ancak bunun kanuni bir geçerliliği yok. Haklarımızı ödemeyen belediye yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber