Üniversite öğrencisi beyin kanamasından öldü

Çanakkale’de beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede dört gün sonra beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Nurce Gizem Erdemir’in organları ailesi tarafından bağışlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Eylül 2013 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite öğrencisi beyin kanamasından öldü

Marmara Üniversitesi Tekstil Tasarım Bölümü öğrencisi Gizem Erdemir, Çanakkale Güzelyalı'daki yazlıklarında 5 Eylül'de beyin kanaması geçirdi ve dün öldü.

Gizem, 20 Haziran'da Twitter'a 'Bu baş ağrısı geçmiyor' diye yazarak hastalığının ilk sinyalini vermişti. Ağustos'ta yazdığı tweet'lerinde de yine baş ağrısından şikayet ediyordu. Gizem beyin kanaması geçirmeden birkaç dakika önce Twittar'a sabaha kadar uyuyamadığını yazmıştı.

Üç ilden gelen 20 kişilik sağlık ekibinin operasyonuyla Erdemir'in akciğer, karaciğer, iki böbreği ve iki korneası organ nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere alındı. Üniversiteli Erdemir'in akciğeri İstanbul Gülhane Askeri Tıp Fakültesi, karaciğeri ve iki böbreği Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve korneaları ise İstanbul Beyoğlu Eğitim ve Araştırma hastanelerinde bekleyen hastalara nakledilecek.

KALBİ ALINMADI

Üniversiteli Nurce Gizem Erdemir'in kalbi için de Ankara'dan talep olmasına rağmen mesafenin uzak olması nedeniyle bu naklin gerçekleşemediğini kaydeden İl Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, “Çanakkale'deki havaalanının bakımda olması nedeniyle uçaklar inemediği ve sefer olmadığı için maalesef kalbi uzaklara gidemiyor” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber